Katara nolēmusi atbrīvoties no «Porsche» akcijām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kataras investīciju kompānija «Qatar Holding LLC» ir paziņojusi, ka pārdos tai piederošos 10% Vācijas holdingkompānijas «Porsche Automobil Holding SE» akciju, taču saglabās 17% autobūves giganta «Volkswagen» akciju, kam pieder luksusa zīmols «Porsche».

Kataras akciju pārdošana nozīmē, ka «visas «Porsche SE» akcijas tagad atkal pieder Poršu un Pīhu ģimenēm», norādīja «Porsche» uzraudzības valdes priekšsēdētājs Volfgangs Poršs.

«Qatar Holding LLC» pavēstīja, ka akciju pārdošana bija loģisks solis pēc «Volkswagen» pērn īstenotās autoražotāja «Porsche AG» pārņemšanas. «Porsche SE» pieder 50,7% «Volkswagen» grupas akciju, kam savukārt pieder «Porsche AG» un vairāki citi zīmoli.

«Qatar Holding LLC» paziņoja, ka kompānija vienojusies ar ģimenes akcionāriem pārdot viņiem tai piederošās «Porsche SE» akcijas, taču darījuma summa netiek minēta.

Taču Katara saglabājas kā trešais lielākais «Volkswagen» akcionārs aiz «Porsche SE» un Vācijas federālās zemes Lejassaksijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu