Miķelsons: «Latvenergo» vērtēja tikai to informāciju, ko iesniedza konkursu pretendenti (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Latvenergo» gan kādreiz, gan arī tagad var izvērtēt tikai to informāciju, kas iesniegta konkrētā iepirkumā, uzskata kādreizējais «Latvenergo» prezidents Kārlis Miķelsons.

Vienīgās sakritības, kas var tikt novērotas dokumentos, ir tas, ka vieni pretendenti iesniedz dārgāku, citi - lētāku piedāvājumu. «Bet vai to var uzskatīt par sakritību?» jautāja Miķelsons.

Viņš uzsvēra, ka konkursos uzvar lētākais piedāvājums, kas ne vienmēr esot pareizi. Tāda sistēma esot arī šobrīd, un tā neizslēdz iespēju konkursu dalībniekiem vienoties, kurš no viņiem iesniegs lētāko piedāvājumu.

Viņaprāt, Konkurences padome tādēļ arī ir izveidota, lai šādus gadījumus atklātu un novērstu.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) piemērojusi 2 011 557 latu naudas sodu 26 energobūvniecības uzņēmumiem, kas vairāk nekā 300 iepirkumos kropļojuši konkurenci un sadārdzinājuši cenu, šodien žurnālistiem paziņoja KP. Uzraugu pārmetumi veltīti arī AS «Sadales tīkls» un AS «Latvenergo».

Vislielāko naudas sodu saņēmusi SIA «Vidzemes energoceltnieks» - 471 106 latus, tai seko SIA «Latvijas energoceltnieks» ar 309 362 latu un SIA «Empower» ar 303 638 latu sodu. Kā ziņots, līdz šim karteļdarījumos bija pieķerti tikai mazie būvnieki un maksimālais uzraugu piemērotais sods bijis 40 000 latu.

Aizliegtās vienošanās rezultātā konkurence tika deformēta 316 AS «Latvenergo» un AS «Sadales tīkls» rīkotos iepirkumos, trīs VAS «Latvijas Dzelzceļš», divos SIA «LatRosTrans» un vienā SIA «Binders» rīkotā iepirkumā.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu