«Jaguar» ir radījis fenomenālu koncepta automobili (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotājs šogad svin 75 gadu jubileju un par godu šim sasniegumam 2011.gadā labāko uzņēmuma inženieru komanda sāka darbu pie «Jaguar C-X75» koncepta automobiļa.

Autobūves uzņēmuma vadība vēlējās radīt apvērsumu auto ražošanas industrijā un inženieru komandai bija jāsasniedz neticami mērķi – «Bugatti Veyron» performance, «Chevrolet Volt» ekonomija un «Toyota Prius» CO2 izmešu daudzums.

Pēc divu gadu ilgiem pūliņiem un problēmu risināšanas, «Jaguar» inženieriem ir izdevies radīt patiesi unikālu un iespaidīgu automašīnu. Tā četru cilindru 1,6 litru benzīna turbodzinējs apvienojumā ar diviem elektromotoriem attīsta 800 zirgspēku jaudu. Iekšdedzes dzinējs vien spēj attīstīt 500 zirgspēku jaudu. Automašīna ir aprīkota ar 7-pakāpju automātisko ātrumkārbu un pilnpiedziņu. «Jaguar C-X75» maksimālais ātrums sasniedz 355 kilometrus stundā.

Radītais koncepts ir saglabājis arī pārdabiski labu ekonomiju un zemu CO2 izmešu līmeni. Ar elektroenerģiju vien ir iespējams nobraukt 60 kilometrus. Kompānija gan neatklāj degvielas patēriņu uz 100 kilometriem, taču ir atklājusi to, ka vidēji tiek radīti nieka 89 grami kaitīgo CO2 izmešu daudzumu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu