/nginx/o/2018/07/20/10955057t1hdece.jpg)
Izcili pavāri iesaka gatavot ar vērtīgo extra virgin olīveļļu, jo tai piemīt izcila garša un tā ir ļoti vērtīga, raksta «dailymail.co».
Gatavot ar īpaši veselīgo extra virgin olīveļļu jāprot, lai tā tiešām saglabātu savas vērtīgās sastāvdaļas, pierāda Porto universitātes Portugālē pētījumi.
Veselīgam ēdienam šo olīveļļu nedrīkst karsēt, tad tā zaudē savas labās īpašības. Olīveļļā ir vairāk antioksidantu nekā citās eļļās, šajā eļļā ir arī fenola savienojumi, kas glābj no vēža un citām slimībām.
Zinātnieki, lai saglabātu extra virgine olīveļļas izcili vērtīgās sastāvdaļas, aizliedz olīveļļu cept, vārīt, gatavot mikroviļņu krāsnī, jo termiskas apstrādes rezultātā olīveļļa zaudē savas izcilās īpašības un ne ar ko neatšķiras no parastas augu eļļas. Tad kāpēc velti tērēt naudu par dārgu, labas kvalitātes eļļu, ja karsējot to sabojā?