«The Rolling Stones» koncertā Haidparks izskatīsies tāpat kā 1969.gadā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu rokgrupa «The Rolling Stones» nedēļas nogalē atgriezīsies atpakaļ laikā, uzstādot Haidparkā vairāk koku, lai tas izskatītos kā pirms 44 gadiem.

1969.gada koncerts Haidparkā kļuva par piemiņas pasākumu «The Rolling Stones» dibinātājam Braienam Džonsam. Tolaik viņš jau bija aizgājis no grupas, un koncertā bija paredzēts iepazīstināt fanus ar viņa aizvietotāju Miku Teiloru.

Taču divas dienas pirms koncerta 27 gadus vecais Džonss alkohola un narkotiku reibumā noslīka savas mājas baseinā. Tā koncerts kļuva par piemiņas pasākumu.

Speciāli diviem izpārdotajiem koncertiem Haidparkā ievestas ozolu kopijas un tūkstošiem zaru. «The Rolling Stones» esot gribējuši panākt tik dabiska izskata vidi, cik vien tas iespējams, norāda grupai pietuvināti avoti.

Lai arī jaunā fanu paaudze Džonsu vairs neatceras, ilglaicīgākie pielūdzēji noteikti meklēs kādu veltījumu grupas dibinātājam, uzskata neautorizētās biogrāfijas «Jagger» autors Filips Normans.

«The Rolling Stones» nesen atgriezušies no Glastonberijas festivāla, kurā uzstājās ap 100 000 klausītāju priekšā.

Grupa iekaroja popularitāti 60.gadu sākumā un vēlāk kļuva par vienu no veiksmīgākajām rokenrola vēsturē. Tās slavenāko hitu vidū ir «Jumpin' Jack Flash», «Satisfaction» un «Sympathy for the Devil».

Kopš populāri kļuva mūzikas ieraksti digitālā formātā, par mūziķu nozīmīgāko peļņas avotu kļuvusi koncertēšana. Arvien vairāk mūzikas veterānu rīko atkalatgriešanās turnejas, piesaistot vecāku auditoriju, kas par biļeti gatava maksāt augstu cenu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu