ASV kāda sieviete nekrietni iedzīvojusies uz Bostonas terora akta rēķina (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stiatska, CC BY-NC-ND 2.0

Kāda Ņujorkas štata iedzīvotāja no labdarības fonda, kas sniedz palīdzību Bostonas terora aktā cietušajiem, ar viltu ieguvusi 480 tūkstošus ASV dolāru, vēsta aģentūra «Reuters».

Piektdien Masačūsetsas štata ģenerālprokuratūra «viltus cietušajai» - 26 gadus vecajai Odrijai Gausai - izvirzīja apsūdzības par zādzību.

Pēc tiesībsargājošo iestāžu rīcībā esošās informācijas, Gausa vērsusies pie labdarības organizācijas «One Fund Boston», apgalvojot, ka terora akta laikā 15.aprīlī guvusi smadzeņu bojājumus. Sieviete apgalvojusi, ka traumas rezultātā viņai radušies atmiņas zudumi, runas un kustību traucējumi.

Labdarības fonds, kas Bostonas terora aktā cietušo palīdzībai savācis 64 miljonus ASV dolāru, piekritis izmaksāt Gausai 480 tūkstošus dolāru.

Taču tiesībsargājošās iestādes saņēmušas informāciju, ka Gausa 15.aprīlī nemaz neatradās Bostonā. Pēc šīs informācijas pārbaudes sieviete tika saukta pie atbildības.

Gausa ir jau otrā persona, kas saukta pie atbildības par centieniem ar krāpšanas palīdzību iegūt līdzekļus no labdarības fonda.

Jūlijā apsūdzība tika izvirzīta kādam Bostonas iedzīvotājam, kas centās ar viltu iegūt divus miljonus dolāru savai it kā Bostonas terora aktā cietušajai radiniecei, kas, kā izrādījās, bija mirusi pirms desmit gadiem.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu