«Renault» gozējās Versaļas pils avēnijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. gs. Versaļas pils avēnijās zirgu pajūgi bija vienīgie transportlīdzekļi. 2013. gadā, laikā, kad tiek svinēta Andrē Lenotra (André Le Nôtre) 400. dzimšanas gadskārta, viņa veidotie dārzi atkal ir kļuvuši par miera un klusuma paradīzi, pateicoties Renault elektriskajiem automobiļiem. Šajos auto ir apvienotas rūpes par vidi un apmeklētāju komfortu un drošību. 

Atzīmējot karaļa dārznieka Andrē Lenotra (André Le Nôtre) 400. dzimšanas gadskārtu, Versaļas pils pārstāvji vēlējās atkārtoti paust pilī laika gaitā uzturētās rūpes par vidi un ilglaicīgu attīstību. Domājot par risinājumiem mobilitātes aspektā, proti, par to, kādā veidā nodrošināt pārraudzību 43 km plašajai dārzu teritorijai, kurā jāseko līdzi 350 000 koku un 300 000 ziedu augšanas procesam, viens risinājums nāca prātā uzreiz – tikai īsteni viscaur elektriskie automobiļi spēj dārzu apmeklētājiem nodrošināt netraucētu mieru un klusumu.

Renault ir vienīgais ražotājs, kas elektriskos automobiļus tirgū piedāvā plašā spektrā – no kvadracikliem līdz vieglajiem komerctransportlīdzekļiem. Ņemot vērā šo faktu, Renault un Versaļas pils ir nolēmuši izveidot partnerību, kuras mērķis būs aizsargāt dārzus un nodrošināt mieru un klusumu 12 miljoniem ikgadējo apmeklētāju.

Divdesmit trīs nulles emisijas (Z.E. – zero-emission) transportlīdzekļi rūpējas, lai tiktu apmierinātas visas daudz un dažādās Versaļas pils īpašumu vajadzības. Trīs ZOE transportlīdzekļus izmanto apkalpojošais personāls, lai apbraukātu visu teritoriju vai nokļūtu no Versaļas pils līdz Marlī īpašumiem un atpakaļ; desmit Kangoo Z.E. vieglās automašīnas ar īpaša stiklojuma vai pagarinātas kabīnes versijas izmanto dārznieki un dārzu pārziņi, lai pārvietotu retus priekšmetus, statuetes, augus un darbarīkus, bet desmit Twizy kvadraciklus izmanto apsardzes dienesta darbinieki, kas novērtē iespēju pārvietoties veikli brīžos, kad tas steidzami nepieciešams.

Visā Versaļas pils īpašuma teritorijā ir ierīkotas apmēram trīsdesmit uzlādes stacijas, kuru pārdomātajā izvietošanas plānā vērā tiek ņemta pils un īpašumu arhitektoniskā vienotība. Uzlādes stacijas atrodas, piemēram, zem Grande Ecurie staļļu zemākajiem logiem, Trianona teritorijā, Marlī un Oranžērijas dārzos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu