G. Samoilovs: Saliekot Tomu un Ruslanu vienā komandā, kaut kas neiet (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs portālam «Apollo» dalījās savos iespaidos par Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa šosezon iespēto, kā arī izteicās par dueta - Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš - nākotni. .

«Sašam un Jānim vajag nevis treniņus, bet atvaļinājumu. Par brīvu nedēļu var tikai sapņot, bet vismaz trīs, četras dienas būtu labi. Taču nesanāk,» norāda treneris. «Klāgenfurtē līdzjutēji jau izteicās, ka tas tomēr ir viņu darbs, taču vēlos iebilst, ka darbs mēdz būt dažāds - vari astoņas stundas pavadīt ofisā Rīgā, bet vari strādāt +39 grādu karstumā smiltīs, turklāt dažādās pasaules pilsētās. Starp citu, Klāgenfurtē Eiropas čempionāta laikā tika sasniegts karstuma rekords.»

Lūgts salīdzināt Latvijas spēcīgākā dueta sniegumu šobrīd un sezonas ievadā, Samoilovs uzsver, ka puiši jau ir tie paši, taču saspēle ir uzlabojusies. «Viņi viens otru labāk jūt. Zina, kad un kā atdot piespēli. Zina, kā nospēlēt saspringtu galotni un kā tādā situācijā uztvert savu pārinieku - teikt kaut ko vai neteikt konkrētajā brīdī. Domāju, ka būs tikai labāk. Eiropas čempionāta finālā zaudējām spāņiem [Pablo Erreram/Adrianam Gaviram], kuri kopā spēlē jau piecus gadus, bet mēs trenējamies un spēlējam kopā tikai piecus mēnešus. Šobrīd būt pasaules ranga pirmajā vietā - tas šķiet neticami

Ja ar Samoilovu un Šmēdiņu viss būtu skaidrs, tad otrs treneru Samoilova un Andra Šmēdiņa rocībā esošais duets - Sorokins un Šmēdiņš - pēdējos turnīros pamatīgi buksē. Ko darīt ar viņiem? «Sist,» smejoties saka treneris. «Runāju ar katru no viņiem atsevišķi un abi vēlas spēlēt, taču, saliekot viņus vienā komandā, kaut kas neiet. Nesaprotu, kāpēc?»

«Domāju, ka viss sākas no Ruslana. Viņš vēlas uzlabot savu stāvokli, taču uzskatu, ka tas iespējams arī duetā ar Tomu, kuram viss vēl ir priekšā. Viņš savu virsotni sasniegs tikai pēc trim, četriem gadiem,» norāda Samoilovs. «Vai sezonas beigās neplānojam kādas izmaiņas? Skatīsimies. Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda vairs nespēlēs kopā. Mārtiņš acīmredzot spēlēs pārī ar Aleksandru Soloveju, bet vēl ir Rihards Finsters. Vajadzētu izveidot komandas tā, lai nepazūd neviens no spēlētājiem. Tomēr skaidrs, ka eksperimentēt var atļauties vēl tikai nākamsezon, bet pēc tam jākoncentrējas tikai uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.»

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu