Saistībā ar Bostonas teroraktu apsūdzēti divi studenti no Kazahstānas (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bostonas federālie iepriekšējās izmeklēšanas zvērinātie ceturtdien izvirzījuši apsūdzības diviem studentiem no Kazahstānas par izmeklēšanas traucēšanu Bostonas terorakta lietā.

Apsūdzības izvirzītas 19 gadus vecajiem studentiem Diasam Kadirbajevam un Azamatam Tažajakovam, kuri iepriekš tika apsūdzēti par sazvērestību ar mērķi kavēt taisnības noskaidrošanu. Arī šīs apsūdzības paliek spēkā.

Datums, kad abi apsūdzētie stāsies tiesas priekšā, vēl nav zināms.

Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem un notiesāti, viņiem var tikt piespriesti līdz pat 20 gadiem cietumā. Iespējams, viņi var tikt arī deportēti no ASV.

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā, savukārt Džohars pēc pāris dienām tika aizturēts.

Džoharam izvirzītas apsūdzības 30 punktos, no kuriem lielākā daļa paredz nāvessodu. Viņš noliedza savu vainu visās viņam uzrādītajās apsūdzībās.

Kadirbajevam un Tažajakovam apsūdzības izvirzītas, pamatojoties uz īsziņu, kuru nosūtījis Džohars, liekot aiziet uz viņa kopmītnes istabu un paņemt to, kas tur ir. Paklausot lūgumam, Kadirbajevs, Tažajakovs un vēl trešā persona devās uz istabiņu un aiznesa no turienes datoru, petardes un citus priekšmetus.

Pēc tam viņi šīs mantas aiznesa uz savu dzīvokli, bet vēlāk salika maisā un izmeta atkritumu tvertnē pie mājas.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu