Mirusi digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētā Rudaka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Mūžībā aizgājusi tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētā bijusī VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) pilnvarniece Ināra Rudaka.

Sēru vēsts laikrakstā «Diena» liecina, ka 1945.gadā dzimušās Rudakas izvadīšana paredzēta Ziepniekkalna kapos šodien plkst.14.

Prokuratūra komentārus pagaidām nesniedz, jo oficiāli par šo faktu nav informēta, aģentūrai LETA teica prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Jau ziņots, ka 17.jūlijā Rīgas apgabaltiesa tieši Rudakas veselības stāvokļa dēļ līdz 4.septembrim atlika tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas izskatīšanu.

Aprīļa otrajā pusē prokurors Edvīns Piliksers digitālās televīzijas lietā nolēma grozīt apsūdzību. Vairāk nekā četros gados tiesā nopratināti 110 liecinieki, kuru liecībās izskanējušas gan jaunas, gan papildinošas detaļas, apstākļu papildinājumi un precizējumi, kā arī lietai ir pievienoti jauni materiāli, piemēram, ārvalstu dokumenti, savu lēmumu toreiz skaidroja prokurors.

Piliksers norādīja, ka apsūdzība tiek grozīta «papildināšanas vai precizēšanas virzienā», taču tās būtība paliek nemainīga.

Piecus gadus iztiesātā digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar LVRTC meitasuzņēmuma «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» un «Kempmayer Media Limited» meitasfirmas «Kempmayer Media Latvia» vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 20 personām apsūdzības uzrādītas pēc dažādiem Krimināllikuma (KL) pantiem - 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, KL 177.panta par krāpšanu un KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā lietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pirms tam kopš 2007.gada novembra beigām lietu skatīja tiesneses Žanetes Vēveres sastāvs, taču 2008.gada 19.maijā Vēvere pieņēma sev izteikto noraidījumu saistībā ar iespējamu interešu konfliktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu