Valmieras pašvaldības darbinieki turpmāk pārvietosies ar elektrovelosipēdu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valmieras pilsētas pašvaldība kļuvusi par pirmo pašvaldību, kuras darbinieki turpmāk ikdienas vajadzībām izmantos Latvijā ražotu elektrovelosipēdu.

Aizvadītā gada rudenī Valmieras pašvaldības darbinieki divas nedēļas testēja elektrovelosipēdu, ar to ikdienā pārvietojoties pa pilsētu. Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks atzīst, ka darbinieku atsauksmes bijušas pozitīvas, kas bijis viens no iemesliem lemt par labu elektrovelosipēda iegādei. Valmieras pilsētā ir izveidota arī velosatiksmei atbilstoša infrastruktūra, kas pārvietošanos ar velosipēdu padara ērtu un praktisku.

Kā atzina Latvijas uzņēmuma «Blue Shock Bike» biznesa attīstības vadītājs Neils Kalniņš, elektrovelosipēda izmantošanai ikdienā ir vairākas priekšrocības. Tas ir videi draudzīgs pārvietošanās veids, jo nerada CO2 piesārņojumu, izmaksu ziņā efektīvs, jo elektroenerģijas izmaksas uz 100 kilometriem ir tikai 10 santīmi, turklāt darbinieki tiek motivēti pievērsties veselīgākam dzīvesveidam.

Elektrovelosipēda lietošana būs labās prakses piemērs satiksmes atslogošanai vasaras sezonā, kad pilsētā intensīvi notiek ielu rekonstrukciju darbi. Tas arī uzlabos Valmieras pilsētas pašvaldības darbinieku mobilitāti. Pašvaldības arhitekta palīdze - ainavu dizainere Aija Borisova, kurai ikdienā nākas apsekot pilsētas zaļās teritorijas, atzīst, ka ne visur ir iespējams piebraukt ar automašīnu un daudz ir jāstaigā ar kājām.

«Ar jauno elektrovelosipēdu pārvietošanās no vienas vietas uz otru kļūs ērtāka, jo nebūs jādomā, kur novietot automašīnu, turklāt samazināsies apsekošanā patērētais laiks,» stāsta Borisova. Elektrovelosipēdu darba pienākumu veikšanai jau pirmajā dienā un arī turpmāk izmantos arī Valmieras pilsētas pašvaldības būvinženieris Kaspars Kalniņš, kuram ikdienā ir jāapseko pilsētas būvobjekti.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu