Bērnu pieskatīšana un vecāku atbildība; maina likumu (95)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Iet bojā ugunsgrēkos, noslīkst, mirst ceļu satiksmes negadījumos - šāda veida melnā statistika Latvijā diemžēl pārāk bieži skar bērnus.

Vecāki likuma priekšā ir atbildīgi par saviem bērniem līdz to pilngadībai. Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vecākiem ir aizliegts atstāt bez pieaugušo vai vismaz 13 gadus vecas personas uzraudzības bērnus līdz 7 gadu vecumam, vakar atbalstīja likuma grozījumus, kas nosaka, ka bez pieaugušo uzraudzības nedrīkst atstāt bērnus līdz 13 gadu vecumam.

Īpaši satraucoši dati ir par dažādām avārijām -- arī tādām, kur nepilngadīgie ir pie stūres kvadracikliem un mašīnām, vai bez elementāru drošības pasākumu ievērošanas tiek vizināti ar motocikliem un motolleriem.

Kaut arī šādi gadījumi allaž ir traģēdija bojāgājušo ģimenēm, atbildīgajās iestādēs norāda -- gādāt par bērna drošību ir ne tikai pašsaprotams, bet arī ar likumu jau sen noteikts vecāku pienākums. Vai likuma pārkāpuma gadījumos vecākus tiešām soda, skaidro Anete Bērtule.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu