Policija atklāj, ko pastrādājis bīstamais noziedznieks; viņš joprojām bēguļo (579)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Rēzeknes pusē vakar intensīvi meklētais bruņotais laupītājs Ralfs Tokaho vēl joprojām bēguļo, liecina policijas sniegtā jaunākā informācija.

Kā informē Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava, šorīt apturēta operācija «Slazdi», kas paredzēja plašus meklēšanas pasākumus un pastiprinātu autotransporta kontroli uz ceļiem un noziedznieka meklēšana notiek, izmantojot operatīvās metodes.

No liecībām izriet, ka noziedznieks, visticamāk, bēgot jau atbrīvojies no ieroča un, iespējams, devies Krievijas robežas virzienā.

Policija arīdzan atklāj, kādu noziegumu Tokaho pastrādājis - piektdien ap plkst.17 viņš bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē, kur piedraudējis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, apgriezu medību bisi, sasējis servisa darbinieku un nolaupījis automašīnu «Audi Q7».

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, uzsāka bēgšanu, netika galā ar automašīnas vadību un avarēja.

Avārijas vietā noziedznieks, izmantojot situāciju un piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja policijas automašīnu un turpināja bēgšanu ar trafarēto automašīnu.

Policisti, pielietojot ieroci, sašāva automašīnai riepas un aizmugurējo stiklu, bet noziedznieks aizbēga. Tika izsludināta noziedznieka meklēšana, piesaistīti papildspēki.

Nolaupīto policijas automašīnu cita policijas ekipāža notvēra jau ārpus pilsētas uz autoceļa Rēzekne – Balvi, bet noziedznieks iebēga mežā. Tobrīd pie viņa vairs ieroča vai tam līdzīga priekšmeta nebija, tādēļ tiek pieļauts, ka pa ceļam bēglis no ieroča ir atbrīvojies.

Visu vakaru un nakti Rēzeknes pusē policija veica plašu meklēšanas operāciju, piesaistot arī Valsts robežsardzes darbiniekus, Robežsardzes helikopteru, dienesta suņus.

Policijā norāda, ka tika pārmeklēta plaša teritorija. No aculiecinieku liecībām izriet, ka visticamāk Tokaho devies Krievijas robežas virzienā vairs nav bruņots.

Ralfs Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcieta 6,5 gadus ieslodzījuma.

Rūpīgi analizējot viņa psiholoģisko portretu un ierasto noziegumu izdarīšanas rokrakstu, jāsecina, ka viņš ir vienpatis, laupīšanas pastrādājis viens, piedraudot ar vardarbību, bet līdz šim to nekad nav pielietojis, informē policijā.

Iepriekš, draudiem viņš izmantojis nazi, nevis ieroci. Arī tas, ka vakar bēgšanas laikā, bēglis neizmantoja ieroci, var liecināt, ka arī šoreiz psiholoģiski viņš varētu nepārkāpt robežu un nekļūt vardarbīgs.

Ja iedzīvotājiem ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, vērsties policijā zvanot pa tālruņiem 110, 112 vai 64 603 500.

Komentāri (579)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu