2014. gads: Pagaidām jautājumi bez atbildēm (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pirms kāda laika jau rakstīju par Fernando Alonso teorētisko parādīšanos «Red Bull» komandā. Šobrīd nākamās sezonas vadošo komandu iespējamais sastāvs savērpies krietni mežonīgākā virpulī – Kimi Raikonens varētu tikpat labi pāriet uz «Red Bull» vai «Ferrari» un tikpat labi arī palikt «Lotus».

Neskatoties uz «McLaren» bosa Martina Vitmarša paziņojumu, ka labprāt arī nākamajā sezonā redzētu savā komandā Džensonu Batonu un Serhio Peresu, paraksts uz Batona līguma joprojām nav uzlikts. Skaidrs, ka intrigu, baumu un neskaidrību galvenais avots ir joprojām neaizņemtā Marka Vēbera vieta «Red Bull» komandā, uz kuru galvenais un, iespējams, loģiskākais pretendents ir «Toro Rosso» pilots un «Red Bull» jaunatnes programmas dalībnieks Daniels Rikjardo.

Tomēr līdz šim, vismaz oficiāli, Rikjardo vēl nav «Red Bull» pilots. Lielākais aizstāvis Rikjardo izvēlei ir «Red Bull» konsultants un galvenais komandas īpašnieka Dītriha Matešica padomdevējs Helmuts Marko. Tādējādi arī attaisnojot junioru programmās iztērētos aptuveni 150 miljonus latu (tas, protams, neskaitot ieguldījumu «Red Bull» un «Toro Rosso» komandās).

Ar limonādi nopelnītajiem miljoniem līdz šim atbalstītas 35 potenciālās F1 zvaigznes. Un, kaut arī Pirmajā Formulā parādījušies 13 no tiem, līdz uzvarai ticis vienīgi Sebastians Fetels. Pārējie ar Kristianu Klīnu, Vitantonio Liuci, Sebastianu Buemi un Haimi Algersuari priekšgalā F1 bijuši neilgu brīdi un paliekošas pēdas aiz sevis nav atstājuši. Tamdēļ būtu ļoti saprotami dot Rikjardo iespēju Lielajā Sarkanu Buļļu komandā kļūt par nākamo uzvarētāju aiz Fetela.

Pagaidām lielākais šķērslis uz nākamā austrālieša parādīšanos «Red Bull» ir Raikonens. Pasaules čempions, kura iespējamā iesēšanās «Red Bull» formulā tika apspriesta jau pirms vairākiem gadiem. Pilots un arī cilvēks, kuru ļoti grūti iedomāties Fetela atbalstošā personāla lomā, turklāt diez vai Raikonena menedžments piekristu noteikumiem, kas paredzētu Kimi otrā pilota lomu. Un, neskatoties uz šobrīd labajām Fetela un Raikonena attiecībām, nevēlēšanās riskēt ar divu ļoti ātru pilotu iespējamo rīvēšanos un ķīvēšanos nākotnē vārētu būt pietiekami liels iemesls nosvērties par labu Rikjardo.

Tomēr joprojām pastāv iespēja, ka Kimi varētu atkal atgriezties «Ferrari». «Autosport» žurnālists Džonatans Nobls gan uzskata, ka šāds scenārijs tika gatavots gadījumam, ja Alonso dotos prom no «Ferrari». Un, tā kā Raikonena tiešais pēctecis «Ferrari» pēc sava menedžera Luisa Garsijas Abada pārrunām ar Kristianu Horneru Ungārijā neilgi pirms Beļģijas GP tomēr noraidīja iespēju sarkano kombinezonu nomainīt ar zilu, somu pilota atgriešanās Apenīnu pussalā šobrīd atkal šķiet mazāk ticama.

It kā baumu un nenoteiktības vēl būtu par maz, kopējā bildē parādās arī Batona vārds – 2009. gada pasaules čempions paziņojis, ka vismaz pagaidām «McLaren» komanda nav izmantojusi iespēju pagarināt līgumu ar savu pilotu un pagaidām Batons ir bez līguma uz 2014. gada sezonu.

Bet pieņemsim, ka Rikjardo tomēr ieņems Vēbera vietu, Alonso, Raikonens un Batons paliks attiecīgi «Ferrari», «Lotus» un «McLaren». Pat šādā gadījumā ir diezgan droši, ka Felipes Masas F1 karjera pēc šīs sezonas var beigties. Vismaz «Ferrari» komandā. Tas paver ārkārtīgi vilinošas iespējas tādiem pilotiem kā Niko Hulkenbergs, Pols di Resta un, iespējams, vēl kāds.

Tas nozīmē, ka Pirmajā Formulā intrigu vismaz kādu laiku vēl uzturēs ne tikai ziņas par plīsušam vai neplīsušām riepām, pieaugošs vai dilstošs Fetela pārsvars čempionāta kopvērtējumā, bet arī, kurš pilots brauks kurā komandā nākamgad?

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu