Ķīniešu meitene sāk mācības latviešu skolā (52)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Daudzās lielo pilsētu skolās 10. klašu audzēkņiem šodien pirmā mācību stunda bija jāsāk ar iepazīšanos. Turklāt apgūt vidusskolas vielu pilsētā izvēlējušies ne tikai daudz jauniešu no laukiem vai citām pilsētām, bet pat no citiem kontinentiem. Vai Latvijas skolas ir gatavas uzņemt ārzemju skolēnus, stāsta Līva Rauhvargere.

Meitene Ella no Ķīnas kopā ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Latviešu valodu viņa mācījusies astoņus mēnešus un tagad runā gandrīz tekoši. Ellas ģimeni Latviju par jauno dzīvesvietu izvēlējusies tāpēc, ka imigrācijas politika te nav tik stingra, kā citās Eiropas savienības valstīs. Šeit Ella cer apgūt daudzas valodas un Eiropas vēsturi, kas viņu īpaši interesē.

Ella stāsta, ka Ķīnas skolās atmosfēra nav tik brīva kā Latvijā. Ķīnā stingri noteikumi liek pat matus nēsāt noteiktā garumā. Savukārt, matemātiku Ķīnā māca nopietnāk, nekā Latvijā.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu