Tiesa neskatīs advokāta pieteikumu par Čalovska atbrīvošanu no apcietinājuma (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc būtības neizskatīs advokāta Egona Rusanova pieteikumu par kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska atbrīvošanu no izdošanas apcietinājuma.

Centra rajona tiesa advokātam ir nosūtījusi atbildi. Tiesas priekšsēdētāja palīgs Jānis Jaksons aģentūrai LETA atbildes saturu neatklāja, vien apstiprināja, ka advokāta pieteikums pēc būtības izskatīts netiks.

Kā ziņots, Čalovska advokāts Rusanovs 27.augustā vērsās Centra rajona tiesā ar lūgumu atbrīvot savu aizstāvamo no apcietinājuma, aģentūrai LETA apstiprināja pats Rusanovs. Lai arī likums tieši neparedz šādu iespēju, advokāts uzskatīja, ka prokuratūra kavējas un laikus neizskata viņa iepriekš nosūtīto lūgumu atbrīvot Čalovski.

Pēc advokāta teiktā, tiesai trīs dienu laikā bija jālemj par pieteikuma pieņemšanu. Ja pieteikums tiktu pieņemts, tiesai tas būtu jāizskata nedēļas laikā.

Rusanovs jau 19.augustā lūdza Ģenerālprokuratūru atbrīvot Čalovski no apcietinājuma. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš žurnālistiem paziņoja, ka Ģenerālprokuratūra ir nosūtījusi Eiropas Cilvēktiesību tiesai (ECT) lūgumu paziņot par iespējamo lietas izskatīšanas laiku un, saņemot atbildi, prokuratūrai būs pamats pārskatīt nepieciešamību turpināt turēt Čalovski apcietinājumā.

Likums paredz, ka izdodamās personas apcietinājuma termiņš nedrīkst pārsniegt vienu gadu. Čalovskis tika aizturēts pagājušā gada 4.decembrī, tātad apcietinājuma termiņa pēdējā diena ir šā gada 3.decembris.

Ja ECT oficiāli prokuratūrai paziņos, ka Čalovska lietu skatīs pēc decembra, tad prokuratūra lems par viņa atbrīvošanu no apcietinājuma. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūrai LETA teica, ka atbilde no ECT pagaidām nav saņemta.

Kā ziņots, valdība 6.augustā lēma izdot Čalovski ASV, tomēr iespējamā kibernoziedznieka advokāti vērsās ECT, lūdzot noteikt pagaidu aizsardzību, proti, aizliegumu izdot Čalovski ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta. ECT šo lūgumu apmierināja, taču Čalovskis turpina atrasties cietumā.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu