Prokuratūra lems par iespēju atbrīvot no apcietinājuma Čalovski (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lai arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) par kibernoziegumiem aizturētā Denisa Čalovska lietas izskatīšanu noteikusi kā prioritāru, tiesa atteikusies sniegt ziņas par laiku, kādā sūdzība tiks izskatīta, portāls «Apollo» uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga informē, ka Ģenerālprokuratūra no Latvijas Ārlietu ministrijas Ministru Kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās saņēmusi atbildi, ka ECT Čalovska sūdzībai ir piešķīrusi prioritāti, bet nekādus konkrētus sūdzības izskatīšanas termiņus tiesa nav norādījusi.

Par minēto Ģenerālprokuratūra informējusi Tieslietu ministriju, lai kopīgi lemtu par turpmāko rīcību saistībā ar Čalovska atrašanos izdošanas apcietinājumā.

Plašāka informācija pagaidām netiks sniegta.

Kā ziņots, valdība 6.augustā lēma izdot Čalovski ASV, tomēr iespējamā kibernoziedznieka advokāti vērsās ECT, lūdzot noteikt pagaidu aizsardzību, proti, aizliegumu izdot Čalovski ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta.

ECT šo lūgumu apmierināja, taču Čalovskis turpina atrasties cietumā.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu