Jaunā «Toyota Corolla» saņem augstāko «Euro NCAP» novērtējumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes «Toyota Corolla» ir saņēmusi augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu Eiropas bargajos "Euro NCAP" drošības sadursmju testos. Ar 94% par pieaugušo braucēju, 82% par bērnu, 67% par gājēju aizsardzību un 66% par drošības palīgsistēmām bija vairāk nekā gana, lai izcīnīto kārotās piecas zvaigznes.

Automobiļa priekšgalā un sānos ir iestrādātas dažādu slodzes virzienu konstrukcijas, kas samazina kabīnes deformāciju sadursmes gadījumā, efektīvi izkliedējot trieciena spēku. Turklāt ir uzlabota gājēju aizsardzība, izmantojot vairākus enerģiju absorbējošus komponentus.

Jaunā «Corolla» ir aprīkota ar septiņiem SRS drošības spilveniem: vadītāja ceļgalu drošības spilvenu, divkameru priekšējiem sānu drošības spilveniem un pilna garuma sānu aizkarveida drošības spilveniem.

Visiem sēdekļiem ir uzstādītas trīspunktu ELR (avārijas bloķēšanas ievilcējs) drošības jostas, kas nobloķējas, ja uz tām iedarbojas pārmērīga slodze. Vadītāja un priekšā sēdošā pasažiera drošības jostas ir aprīkotas arī ar priekšspriegotājiem un nospriegojuma ierobežotājiem.

«Corolla» priekšējie sēdekļi ir aprīkoti ar kakla skriemeļu aizsardzības koncepcijas (WIL) sistēmu, kas samazina kakla skriemeļu traumu risku aizmugures sadursmes gadījumā. Ja, braucot nelielā ātrumā, notiek sadursme no aizmugures, sēdekļa konstrukcija ļauj braucēja ķermenim virzīties uz aizmuguri, līdzsvarojot ķermeņa apakšdaļas kustību ar galvas kustību, tādējādi samazinot kakla skriemeļu traumu gūšanas risku

Automobiļa standarta aprīkojumā ietilpst ABS ar EBD, bremzēšanas palīgsistēma, automobiļa stabilitātes kontroles sistēma (VSC), vilces kontroles sistēma (TRC) un ārkārtas bremzēšanas signāla funkcija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu