Latvijai piešķir tiesības arī nākamgad rīkot Eiropas autorallija čempionāta posmu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija tikusi pie iespējas arī 2014.gadā uzņemt Eiropas autorallija čempionāta (ERC) posmu, sestdien oficiāli paziņoja sacensību rīkotāji.

Ziemas posms Latvijā paredzēts kā otrais nākamā gada kalendārā. Provizoriskie sacensību aizvadīšanas datumi ir 31.janvāris līdz 2.februāris.

Kā zināms, Liepāja un Ventspils februārī uzņēma ERC šīs sezonas otro posmu, pēc tam izpelnoties ļoti augstu novērtējumu no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA).

Šī nebija pirmā reize, kad Latvijā un arī Liepājā notika Eiropas čempionāta posms, - 2003.gadā Eiropas čempionāta posma statuss bija rallijam «Kurzeme», tomēr tas bija ar zemu koeficientu, kas neradīja augstu prestižu.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 ERC posmi, un sportisti var cīnīties par titulu, arī nepiedaloties visos sezonas posmos, - tiks ņemti vērā viņu labākie četri rezultāti no pirmajiem septiņiem un arī labākie četri no pēdējiem sešiem sezonas posmiem.

Līdz ar 2013.gadu ERC piedzīvojusi būtiskas izmaiņas sportiskajā formātā. Ar FIA lēmumu čempionāta rīkošana uz desmit gadiem uzticēta «Eurosport Events». Tie iepriekš izveidojuši veiksmīgo «Intercontinental Rally Challenge» (IRC) projektu, kas tika uzskatīts par otro spēcīgāko rallija čempionātu pasaulē. Šogad šie divi čempionāti (ERC un IRC) apvienoti, par pamatu ņemot tieši IRC formātu, radot spēcīgu un skatītājiem aizraujošu sezonu.

Nākamajā sezonā plānots rīkot 12 posmus, taču pilns sacensību grafiks vēl nav izziņots. Tiek apsvērta iespēja pēc pirmajiem diviem posmiem Austrijā un Latvijā rīkot vēl vienu ziemas posmu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu