Izsludina konkursu uz vakanto LNO valdes locekļa amata vietu (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kultūras ministrija izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes locekļa amata vietu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Likums nosaka, ka LNO valdē jāstrādā trim cilvēkiem, bet pašlaik tajā darbojas divi. Konkurss uz vakanto LNO valdes locekļa amata vietu izsludināts, jo LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos un komponists Arturs Maskats atteicās strādāt aizejošās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes apstiprinātajā valdē, kurā bez viņa vēl tika iecelta vairāku uzņēmumu mārketinga un biznesa vadītāja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore, muzikoloģe Daina Markova.

Lai pieteiktos konkursā uz brīvo LNO valdes locekļa amata vietu, pretendentam nepieciešama augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, piecu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē vai vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā, kā arī zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību.

Tāpat nepieciešamas zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par mūzikas un skatuves mākslu, valsts valodas un vismaz divu svešvalodu brīva pārvaldīšana, nevainojama reputācija, teicamas komunikācijas un sadarbības prasmes, kā arī stratēģiskā, konceptuālā un inovatīvā domāšana. Konkursa pretendentam nepieciešamas arī vadības prasmes.

Konkursa pretendentiem līdz 30.septembrim Kultūras ministrijā vai pa e-pastu «pasts@km.gov.lv» jāiesniedz pieteikuma anketa, kas pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā «www.km.gov.lv», sadaļā «Vakances», parakstīts dzīves gājuma (CV) apraksts, kas sagatavots atbilstoši «Europass CV» standarta formai, augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, LNO turpmākās darbības attīstības piedāvājums, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi, kā arī citi dokumenti, kurus pretendents uzskata par nepieciešamu pievienot.

Kā ziņots, patlaban, kamēr nav iecelts LNO trešais valdes loceklis, valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Eglīte.

Līdzšinējais LNO direktors un valdes loceklis Andrejs Žagars no 11.septembra ir atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ uz likuma «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām» 63.panta pamata. Šāds lēmums maksāja amatu pašai Jaunzemei-Grendei.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķi šodien izlems, kā tālāk rīkoties pēc tam, kad premjers izteicis neuzticību apvienības kultūras ministrei Jaunzemei-Grendei. Lēmums tiks pieņemts nacionālās apvienības apvienotajā valdes un frakcijas slēgtajā sēde, kas notiks plkst.17.30 apvienības birojā Rīgā, Kaļķu ielā. Pēc tikšanās tiks sniegta informācija par apvienības tālāko darbību valdībā, aģentūrai LETA pastāstīja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu