Dzintars: Premjera argumenti kultūras ministres demisijai nepārliecina (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) argumenti kultūras ministres Žanetas Jaunzemes- Grendes (VL-TB/LNNK) demisijas pieprasīšanai nacionālo apvienību nepārliecina, - šorīt Latvijas Radio sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība šajās brīvdienās vēl konsultējusies ar premjeru, lai precizētu viņa neapmierinātības iemeslus ar kultūras ministres darbu, taču neko vairāk par nesaskaņām ar nozari viņš nemin. Dzintars sacīja, ka šāds arguments nacionālo apvienību nepārliecina, jo šādus pārmetumus var teikt par jebkuras nozares ministru.

NA līdzpriekšsēdētājs sacīja, ka vēl šodien ir plānotas VL-TB/LNNK valdes un Saeimas frakcijas sēdes, kurās plānots lemt par turpmāko rīcību, plānota arī tikšanās Kultūras alianses pārstāvjiem. «Viedokļi varētu būt dažādi, arī par izstāšanos no valdības,» sacīja Dzintars, piebilstot, ka pašlaik var paust tikai savu personīgo viedokli, ko varētu uztvert kā partijas nostāju, tāpēc no tā pašlaik atturēsies.

Savukārt nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš LTV raidījumā «Rīta Panorāma» šorīt norādīja, ka neesot saprotama premjera nekonsekvence un rīcība līdzīgās situācijās, kā piemēru minot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) gadījumu. «Par kādu sadarbību ar nozari var būt runa, ja ministru pat neuzaicina piedalīties Latvijas Pašvaldību savienības kongresā. Vienā gadījumā premjers nerīkojas nekā, otrā pieņemt krasu lēmumu,» uzsvēra Bērziņš, piebilstot, ka neatbildēts ir jautājums par patiesajiem premjera rīcības iemesliem.

Bērziņš sacīja, ka pašlaik diskusijas par jaunu kultūras ministra amata kandidātu nacionālajā apvienībā nav bijušas, - «ja tāda nepieciešamība tomēr būs, mēs to atradīsim». Viņš nepiekrīt atsevišķu politiķu izteikumiem, ka nacionālajai apvienībai neesot profesionālu kandidātu šim amatam.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK politiķi šodien izlems, kā tālāk rīkoties pēc tam, kad premjers izteicis neuzticību apvienības kultūras ministrei Žanetei Jaunzemei-Grendei.

Lēmums tiks pieņemts nacionālās apvienības apvienotajā valdes un frakcijas slēgtajā sēde, kas notiks plkst.17.30 apvienības birojā Rīgā, Kaļķu ielā. Pēc tikšanās tiks sniegta informācija par apvienības tālāko darbību valdībā, aģentūrai LETA pastāstīja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu