Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10964967t1h70ff.jpg)
Recepte tapusi sadarbībā ar [s:46031]
Nepieciešams:
- 3 kārbiņas RASA klasiskā krēmsiera;
- 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- 200 g cukura;
- sula un miziņa no ½ citrona;
- 200 ml saldā krējuma;
- 3 olas un 1 olas baltums;
- 1 ½ paciņas «Selga» cepumu;
- 100 g sviesta;
- tortes veidne
- 20 cm diametrā ar noņemamām malām.
Pagatavošana:
Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Olu baltumu saputo un iemaisa cepumu masā. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni un malām.
Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ ar saldo krējumu, olām, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno citronu sulu un miziņu.
Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un cep 150°C temperatūrā 60 minūtes. Lai kūkas virsa nesasprēgātu, cepeškrāsnī vēlams turēt trauku ar ūdeni. Kūkai ļauj atdzist vismaz 3 stundas un tikai tad veidnei noņem malas. Pasniedz, pārkaisītu ar pūdercukuru un dekorētu ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.