Toms Šmēdiņš: Nevarētu teikt, ka sezona kopā ar Sorokinu pilnībā neizdevās (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu pludmales volejbolists Toms Šmēdiņš sarunā ar portālu «Apollo» izteicās, ka šosezon duetā ar Ruslanu Sorokinu nevienā no posmiem nav izdevies abiem nospēlēt vienlīdz labā līmenī.

«Šosezon klasisko volejbolu nespēlēšu. Jau kopš septembra neko neesmu darījis un pašlaik koncentrējos uz to, lai savestu kārtībā veselību. Pēc tam sākšu gatavoties nākamajai sezonai, taču nekādu konkrētu plānu man pagaidām nav. Nemāku atbildēt, ar ko nākamajā sezonā spēlēšu kopā,» stāsta Toms.

Vaicāts par to, kas nav izdevies sadarbībā ar Ruslanu Sorokinu, Toms atbild, ka abiem gribējies sasniegt labākus rezultātus. «Viena devītā vieta Pasaules kausa posmā ir par maz. Pirms sezonas bijām domājuši, ka būs vairāk devīto vietu un, iespējams, arī kāda piektā vieta. It kā jau nebija tik traki - pasaules rangā esam 22. vietā, tādēļ nevar teikt, ka sezona nav pilnībā izdevusies. Taču, protams, gribējās pasaules čempionātā tikt laukā no apakšgrupas un labāk nostartēt arī Eiropas čempionātā.»

«Vairākos posmos bija tā, ka labi spēlēju es vai Ruslans, taču nebija neviena posma, kurā abi būtu nospēlējuši ideāli. Protams, mums bija kur augt. Vai pietrūka pacietības? Grūti pateikt. Spēlējām kopā tik ilgi, kamēr pietika finanšu. Turklāt uz pēdējiem mačiem jau nācās braukt pa savu naudu, jo atbalstītāju nebija gana daudz. Pēdējie posmi šosezon paredzēti Brazīlijā, Dienvidāfrikas Republikā un Indijā - tās ir vietas nokļūšana uz kurām prasa lielus līdzekļus.»

«Vienlaikus Ruslans jau Maskavā pēc turnīra nevarēja paiet, jo ļoti sāpēja celis. Uz nākamo turnīru viņš lietoja pretsāpju tabletes un tikai tādā veidā dabūja sevi uz kājām, lai varētu nospēlēt. Tomēr tāpat viņš nevarēja parādīt savu labāko sniegumu,» secina Šmēdiņš.

Runājot par nākotnes plāniem, Toms atzīst, ka Ruslanam atrast labu aizsargu varētu būt grūtāk nekā Šmēdiņam atrast labu bloķētāju. «Man svarīgākais ir, lai jaunajam pāriniekam augums būtu virs 1,95 metriem. Paši variet paskatīties, kas spēlē pludmales volejbolu un parēķināt, kuri atbilst šiem kritērijiem. Ir kādi divi, trīs varianti, bet vēl ir jārunā ar šiem spēlētājiem. Kad paņem bloķētāju, pie viņa ir mazāk jāstrādā, jo nepieciešamās nianses ir vieglāk uztrenējamas nekā aizsargam, kuram jāmāk nolasīt spēle. Vienā sezonā to ir grūti izdarīt.»

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu