Arī Eklstons sāk garlaikoties... (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pirmās Formulas boss un galvenais virzītājspēks Bērnijs Eklstons paredz Sebastiana Fetela uzvaru gājiena apstāšanos, visticamāk, jau nākamajā 2014. gadā. Intervijā vācu izdevumam «Bild», Misters Eklstons atgādina, ka nākamajā sezonā Pirmajā Formulā būs pilnīgi jaunas mašīnas, jauni dzinēji, jauni noteikumi...

Tas dos iespēju «Ferrari» un «Mercedes» noķert pēdējos gados nenotveramo trīskārtējo pasaules čempionu, kurš lielā ātrumā tuvojas savam ceturtajam titulam. Vienlaikus jāatceras, ka tā īsti nenotverams Fetels ir bijis vien 2011. gadā, bet 2010. un 2012. gada sezonā Sebastians pie tituliem tika lielā mērā pateicoties «Ferrari» neveiksmīgajai stratēģijai un Vitālijam Petrovam 2010. gada pēdējā posmā Abi Dabi, un ne tik daudz ātrajai, cik ļoti izturīgajai «Red Bull» formulai 2012. gada pēdējā posmā Brazīlijā, kas pēc sadursmes ar Bruno Sennu, ļāva Sebastianam aizbraukt līdz nepieciešamajai 6. vietai (titulam gan pietiktu arī ar 7. vietas sešiem punktiem).

Bet runas par Fetela dominēšanu pēdējos četros gados ar pilnu spēku atsākās pēc uzvarām līdz šim «Red Bull» ne pārāk piemērotajās Spā un Moncas trasēs un ļoti pārliecinošās uzvaras Singapūrā. Eklstons uzskata, ka šobrīd Fetels ir tikpat dominējošs, kā savulaik atsevišķos karjeru posmos Airtons Senna un Mihaels Šūmahers.

Bērnijs gan, iespējams, piemirsis, ka Senna tikai 1991. gadā uzvarēja ar 24 punktu pārsvaru pār Naidželu Manselu, bet savus abus pirmos titulus 1988. un 1990. gadā Senna izcīnīja ar attiecīgi trīs un septiņu punktu pārsvaru pār Alēnu Prostu. Turklāt, ja atceramies Sennas un Prosta savstarpējās cīņas vairāku gadu garumā un, jo īpaši, Japānas GP Suzukas trasē, par lielu un izteiksmīgu Sennas dominēšanu to nevarētu saukt.

Cita lieta ir Mihaela Šūmahera izcīnītie tituli, īpaši trešās tūkstošgades sākumā, kad, piemēram, 2002. gadā Šūmahers tika kronēts jau 21. jūlijā pēc 11. posma Francijā. Šķiet, tieši šos laikus atceroties, Bērnijs gribētu, lai viņa līdzšinējā favorīta uzvaru sērija pārtrūktu pēc iespējas ātrāk – F1 fani sāk garlaikoties un līdzīgi kā pirms desmit gadiem, grib redzēt citu pilotu uzvaras ne tikai atsevišķos posmos, bet arī čempionātu kopvērtējumā.

Savu favorītu gan Bērnijs nekādi nenoniecina – Eklstons augstākās raudzes diplomāta cienīgi saka, ka 2014. gadā varētu uzvarēt nevis labākais pilots, bet labākās mašīnas īpašnieks. Varbūt, ka tā arī būs, bet atgriežoties pie Fetela, šķiet, nevienam visā pasaulē nenāktu prātā apgalvot, ka pēdējās trijās sezonās F1 čempionātā uzvarējis pilots ar sliktu formulu. Un arī šosezon «Red Bull» formulu par «klaberkasti» neviens nesauc.

Bet citādi, gan es, gan lielākā daļa F1 fanu gribētu, lai Bērnija vārdi piepildās un labāk ātrāk nekā vēlāk pie sava trešā, otrā vai pirmā titula tiktu arī Alonso, Raikonens, Hemiltons vai Rosbergs.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu