Čalovskis pastāsta par nākotnes plāniem un kādu «dīvainu notikumu» (180)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Smagos kibernoziegumos apsūdzētais, bet vakar no Rīgas Centrālcietuma atbrīvotais Deniss Čalovskis tuvākajā laikā gatavojoties «atgūties no visa tā murga», apciemot draugus un pārbaudīt savu veselību.

To Čalovskis pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma».

«Kā redzat, es nekur neesmu aizbēdzis. Pagaidām domāju atjēgties no tā visa murga, satikt visus savus draugus, kas mani atbalstīja, un aiziet pie ārstiem un pārbaudīt savu veselību,» sacīja Čalovskis.

«Esmu pēdējos desmit mēnešus pavadījis cietumā slēgtajā režīmā. Varbūt jums tas neko neizsaka, bet parastam cilvēkam to izturēt ir ļoti grūti,» piebilda Čalovskis.

Uz jautājumu, vai Čalovskis sapratis, par ko tiek apsūdzēts, Čalovskis atbildēja, ka gribētu atturēties no atbildes.

Tāpat Čalovskis pastāstīja, ka nesaprotot, kāpēc viņam esot likts parakstīt dokumentu par ASV teritorijā aizturētā tiesībām. Savukārt pēc iznākšanas no cietuma esot atgadījies kāds «dīvains notikums» - viņam likts parakstīties, ka nepametīs savu dzīvesvietu.

«Kad es jau biju iesniedzis visus iesniegumus, ka man nekādu sūdzību nav un visu, ko gribēju, paņēmu līdzi, kāds Rīgas Centrālcietuma darbinieks ar majora zvaigznēm un zilumu zem acs lika man rakstīt iesniegumu Rīgas Centrālcietuma priekšniekam par to, ka es pēc atbrīvošanas palikšu tur, kur esmu, kaut es nebiju informēts par tādu ierobežojumu.» Čalovskis nesaprotot, kāpēc viņam likts to darīt.

Arī Čalovska advokāte Ilona Bulgakova nemācēja paskaidrot, kas tas ir par iesniegumu bet tikšot iesniegta sūdzība Ģenerālprokuratūrā, jo, Ģenerāprokuratūrai lemjot par Čalovska atbrīvošanu, nekāds cits drošības līdzeklis viņam neesot ticis piemērots, un šādā situācijā šāda rīcība esot nepamatota un prettiesiska.

Uz jautājumu, vai gadījumā, ka ja Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmums būs negatīvs, vai Čalovskis būs gatavs pakļauties Latvijas likumiem, Čalovskis atbildēja - «Kāpēc gan ne».

Uz jautājumu, vai varētu strādāt Latvijas labā kādā valsts institūcijā IT jomā, Čalovskis atbildēja, ka to pieļaujot.

Jau ziņots, ka vakar no Rīgas centrālcietuma atbrīvoja ASV kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski.

Komentāri (180)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu