NA kultūras ministra amatam plāno virzīt Daci Melbārdi (108)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) kultūras ministra amatam plāno virzīt pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Gala lēmums šajā jautājumā vēl būs jāpieņem VL-TB/LNNK valdei. Kā aģentūrai LETA pastāstīja nacionālās apvienības preses sekretāre Laila Ozoliņa, valdes sēde notiks šodien plkst.12.30 un viens no jautājumiem būs saistīts ar kultūras ministra amata kandidātiem.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA apstiprināja, ka Melbārde ir uzrunāta kultūras ministres amatam un viņa šim amatam ir piekritusi.

Dzintars gan uzsvēra, ka lēmums šajā jautājumā jāpieņem vēl valdei un frakcijai. Viņš arī norādīja, ka kultūras ministra amatam tika uzrunāti vairāki kandidāti.

Melbārde patlaban nav nacionālās apvienības biedre.

Melbārde ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, kā arī mākslas maģistra grādu Kultūras akadēmijā kultūras teorijas, administrācijas un vēstures specialitātē.

Melbārde līdz 2009.gadam strādāja Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Par veiksmīgu darbu pie valsts kultūrpolitikas vadlīniju izstrādes Melbārde 2005.gadā saņēma Spīdolas balvu.

Vēlāk Melbārde kļuva par Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāju, bet 2011.gada pavasarī Kultūras ministrija viņu apstiprināja par Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktori.

Melbārde ir bijusi arī Dziesmu un deju svētku un Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku māksliniecisko padomju locekle un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre. Melbārdes vadībā trīs Baltijas valstis izstrādāja Dziesmu un deju svētku tradīcijas pietikumu UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā mantojuma meistardarba statusa iegūšanai.

Kā ziņots, pēc panāktās vienošanās saistībā ar nākamā gada budžeta jautājumiem premjers Valdis Dombrovskis (V) vairs neredz pamatu nacionālajai apvienībai novilcināt jautājumu ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu.

Savukārt nacionālās apvienības līderi iepriekš izteikušies, ka kultūras ministra kandidātu varētu virzīt tikai novembra sākumā, proti, pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas.

Pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu