Melbārde atturīga par savu kandidatūru kultūras ministres amatam (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministres amatam uzrunātā Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde pašreizējo situāciju raksturo kā normālu sarunu procesu, kurā abas puses saskaņo savu redzējumu un vērtības.

Viņa akcentē, ka šonedēļ ir plānotas vairākas izšķirošas tikšanās un domu apmaiņas - ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdi un frakciju, kā arī ļoti svarīgs ir sociālo partneru - Kultūras alianses - viedoklis.

«Šo sarunu rezultāts tad rādīs, kāda būs turpmākā procesa gaita,» par savu kandidatūru kultūras ministres amatam saka Melbārde.

Ņemot vērā, ka nacionālā apvienība ir definējusi kultūru kā savas darbības ilgtermiņa prioritāti, saruna rit par iespēju sadarboties ilgākā laika periodā, pauda Melbārde.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK plāno Melbārdi virzīt kultūras ministra amatam.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA apstiprināja, ka Melbārde ir uzrunāta kultūras ministres amatam un viņa šim amatam ir piekritusi.

Dzintars gan uzsvēra, ka lēmums šajā jautājumā jāpieņem vēl valdei un frakcijai. Viņš arī norādīja, ka kultūras ministra amatam tika uzrunāti vairāki kandidāti.

Melbārde patlaban nav nacionālās apvienības biedre.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu