Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Pupiņu un maltās gaļas sautējums (14)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: www.amam.lv

Šis sautējums ne vien ātri pagatavojams, bet arī bez gala garšīgs! Pikants ar savu raksturiņu, tieši šādi ēdieni mani visvairāk uzrunā. Ar viņu var dažādi variēt un eksperimentēt. Mainīt dārzeņus, gaļas veidus un rezultātā tik un tā tas sanāks ļoti garšīgs! Pupiņu sautējums ir viens no maniem firmas ēdieniem, kas tiek celts galdā samērā bieži.

Sastāvdaļas:

  • Konservētas pupiņas (Tomātu pastā, var izmantot jebkādas, dažādība vienmēr ir laba!)
  • Maltā gaļa 400 g
  • Paprika 1 gab.
  • Ķiršu tomāti 5 gab.
  • Cukīni 1 gab.
  • Sīpols 1 – 3 gab.
  • Ķiploku galviņa
  • Lečo
  • Čili pipars 1 gab. (bez sēklām)
  • Koriandrs (buntīte)
  • Maltā paprika 1 tējk.
  • Tomātu pasta (pēc garšas)
  • Novārīts, karsts ūdens (ja nepieciešams)
  • Garšvielu mix
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Krējums

Pagatavošana:

Sakarsētā pannā liek malto gaļu ar sakapātiem sīpoliem un izspiestiem ķiplokiem, apcep uz lielas liesmas kādas 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Nomazgā un sagriež dārzeņus, čili pipariem izņem sēklas un balto viduci.

Smalki sakapā koriandra lapiņas un paber sautējumu, visu apmaisa. Paber ar garšvielām. Apmaisa un apcep kādas 5 min.

Pupiņām notecina šķidrumu un liek klāt pie sautējuma.

Pieliek klāt lečo, nedaudz ūdens. Visu kārtīgi apmaisa.

Sautē līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz karstu, pabērtu ar zaļumiem un krējumu.

Komentāri (14)
Nepalaid garām
Uz augšu