Samoilovs/Šmēdiņš saglabā līderpozīciju pasaules rangā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jaunākajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā jau piekto reizi pēc kārtas saglabājis līderpozīciju.

Pagājušajā nedēļā Latvijas pludmales volejbolisti izcīnīja trešo vietu Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notikušajā «Grand Slam» posmā, bet viņu tuvākie sekotāji rangā Pedru/Brunu no Brazīlijas kļuva par uzvarētājiem.

Tādējādi Samoilovs/Šmēdiņš saglabājuši ranga pirmo vietu, lai arī pārsvars pār brazīliešiem sarucis. Latvijas dueta kontā pašlaik ir 6590 punkti, bet Pedru/Brunu atpaliek par 250 punktiem, bet trešajā vietā ar 5330 punktiem ir vēl viens brazīliešu duets Rikardu/Alvaru Filju.

Šosezon labākais Latvijas pāris ne tikai uzvarējis divos «Grand Slam» posmos, bet vēl divos cīnījies finālā, kā arī izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

Noslēdzošais šīs sezonas «Grand Slam» sērijas posms 22. oktobrī startēs Ķīnas pilsētā Sjameņā, bet pēc tam gaidāmas vēl divas «Open» sērijas sacensības Indijā un DĀR, taču tajās pasaules vadošie bīčvolejbolisti nestartēs.

Pašlaik dalībai sacensībās Sjameņā pieteikušies gan Samoilovs/Šmēdiņš, gan Pedru/Brunu.

Cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš jaunākajā rangā saglabājuši 26. vietu, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri kopā vairs nestartē, atrodas 37. pozīcijā.

Vēl ranga 107. pozīcijā atrodas Armands Āboliņš un Haralds Regža, 111. vietu ieņem Aleksandrs Solovejs ar Rihardu Finsteru, bet vairs nepastāvošais Pļaviņa un Soloveja duets atrodas 163. pozīcijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu