Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Otrādā ābolkūka (38)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Šo ātro, vienkāršo un gardo kūku esmu gatavojusi ar āboliem un rabarberiem. Kā jau sievietei, viss notiek virtuvē «uz aci» un «pēc garšas».

Nepieciešams:

  • Ābolu kūkai: uz aci pussaldi āboli, ~ 5 gb, vidēja lieluma
  • Rabarberu kūkai: uz aci ~ 8 resni rabarberi
  • Sviests: ~ 100g
  • Manna ~ 100g
  • 3 olas
  • Graņonka* miltu
  • Graņonka cukura
  • Skābs krējums 100g

* padomju laika glāze 250ml

Sagatavo kūkas veidni, diametrā 25 cm

Veidnē ieklāj cepampapīru un piciņās izmētā sviestu.

Mannu izbirdina pār sviesta piciņām apmēram 3 mm biezumā.

Nomizotus, sagrieztus ābolus vai rabarberus izbirdina pār mannu ( ~4 cm biezumā).

Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena.

Saputotajā masā iemaisa miltus.

Masai jāsanāk vieglai un gaisīgai, to pārlej āboliem/rabarberiem.

Cep ~ 50 min. 200 grādu temperatūrā.

Pārbauda ar kociņu vai vidus ir sauss, protams, ja trāpa ābolā vai rabarberā, kociņš var būt mitrs.

Kad kūkas virsa ir tumši brūna, kaut vai ļoti tumša, to ņem ārā no krāsns un liek uz šķīvja, apgāžot otrādi. Brūnums paliek lejā, dibens augšā :) Apsmērē(apziež) ar skābo krējumu, pārber ar kanēļa cukuru, vai tikai kanēli, atkaŗībā no tā, cik saldu virsu gribas.

Padomi

Cepampapīru uzmanīgi plēš nost, ja tas ir pielipis, un kūka izskatās nesmuka, tas nav nekas, jo nokasot no cepampapīra drupačas, tās smuki izkārto uz kūkas, kur ir «caurumi».

Te var regulēt, cik saldu/skābu kūku gribas, piemēram, ja āboli ir skābi, tad pirms cepšanas uz āboliem/rabarberiem arī var pabērt cukuru.

Lai labi garšo!

Komentāri (38)
Nepalaid garām
Uz augšu