Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Ķirbja maize (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Recepte ķirbju laikam.

Nepieciešams:

200g miltu
šķipsniņa sāls
200g cukura
1 tējkarote cepampulvera
240 ml ķirbju biezeņa
120 ml olīveļļas
0,5 tējkarotes muskatrieksta
0,5 tējkarotes kanēļa
150g valriekstu

Pagatavošana:

Ķirbi sagriež gabaliņos, izvāra nelielā ūdens daudzumā, ūdeni nolej, saglabā, ķirbjus sastrādā masā.

Miltus, sāli, cepampulveri, muskatriekstu, kanēli sajauc.

Eļļu sajauc ar cukuru un ķirbju biezeni un 100 ml ūdeni, kur vārījās ķirbji. Masai pieliek sausās sastāvdaļas, samaisa mīklu, pieliek valriekstus. Cepamformu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādos 50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

No dotā daudzuma iznāks viens klaipiņš.

Komentāri (9)
Nepalaid garām
Uz augšu