Plastisko operāciju TOP 5 Latvijā (20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neatkarīgi no gadsimtiem cilvēki, jo īpaši daiļā dzimuma pārstāves, ar dažādiem līdzekļiem ir vēlējušās uzlabot savu vizuālo tēlu. Mūsdienu iespējas jau kļuvušas tik neierobežotas, ka ikvienam, kas jūtas nomākts par kādu sava ķermeņa daļu, ir iespēja to mainīt. [s:46378] piedāvā aplūkot plastisko operāciju TOP 5 Latvijā. Stāsta plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis.

1. Pirmo vietu viennozīmīgi ieņem krūšu operācijas - krūšu palielināšana, samazināšana (daudz, daudz retāk), pacelšana un formas korekcija. Šajā kategorijā ietilpst arī nevienādu krūšu korekcija, slimības skartu krūšu atjaunošana.

Krūšu palielināšanas operācijās kā pamatmetode tiek pielietota implantu ievietošana. Ir pieejami dažādu izmēru, tilpumu un formu krūšu implanti, kas ļauj individuāli atrast ikvienai sievietei vispiemērotāko, lai iegūtu vēlamo krūšu izskatu.

Krūšu implantiem ir vairākslāņu gluds vai teksturēts silikona apvalks un tie ir pildīti ar silikona gēlu. Ir pieejami arī sālsūdens pildīti implanti. Līdzšinējie medicīniskie pētījumi liecina, ka ar silikona gēlu pildīti krūšu implanti neizraisa silikona alerģiju, silikona intoksikāciju un nepaaugstina audzēju veidošanās risku. Neesot arī pamata domāt, ka dzīves laikā profilaktiskos nolūkos implanti būtu jāmaina pret citiem.

Tomēr arvien biežāk krūšu palielināšanā tiek pielietota taukšūnu «ievietošana». Tiesa, - ja sieviete krītas svarā, arī tauki pazūd, proti, krūtis atkal paliek mazākas. Toties šī metode, ja tā var izteikties, ir pilnīgi dabīga.

2. Novecošanās problēmas sejā.

Grumbiņas pierē, ap lūpām, botulīna, toksīna injekcijas, lūpu palielināšana.

Novecošanas process katram no mums norit ļoti individuāli, tomēr 40 gadu vecums ir tas slieksnis, kuru pārkāpjot, pirmās pazīmes kļūst acīm redzamākas. Sejas un kakla āda kļūst sausāka un līdz ar to mazāk elastīga. Parādās pirmās mazās krunciņas ap acīm un muti. Lūpu āda ir īpaši maiga un plāna, tādēļ, ja netiek nodrošināta nepieciešamā kopšana, novecošanas ietekme ir manāma ātrāk. Sejas audi un taukaudi palēnām sāk noslīdēt uz leju, kā rezultātā mainās sejas ovāla līnija un, asinsvadu tīkli, kas izvietojušies sejas ādā, kļūst aizvien redzamāki.

Pieredze rāda, ka cīņu ar novecošanas pazīmēm var izcīnīt, laicīgi veicot nelielas kombinētas sejas rejuvenācijas (atsvaidzināšanas) procedūras.

3.Sejas plastika. Šo ķiruģisko iejaukšanos veic gadījumos, kad seja izskatās nogurusi un nepieciešams veikt kādu vaibstu izmaiņas - ādas nostiepšanas, pacelšanas procedūras.

Kosmētiskās operācijas laikā tiek nostiepta sejas, vaigu un kakla āda, likvidējot lieko ādu un zemādas taukus; pacelti uz augšu sejas un kakla muskuļi un atbalsta sistēma. Pēc operācijas sejas vaibsti kļūst gludāki un jaunāki.

4.Hialuronskābes gela fillera injekcijas

Dakteris J.Ģīlis norāda, ka ķermeņa hialuronskābes preparāti ir lielisks mīksto audu aizpildīšanas materiāls. Ar injekcijas palīdzību var mainīt sejas kontūras, samazinātu mīmikas krunciņas, «vārnu kājas» un krunkas starp degunu un lūpām (smaida līnijas), kā arī piešķirtu izteiktību, piemēram, vaigiem, zodam vai citām ķermeņa daļām. Tos var arī izmantot, lai aizpildītu rētainas vietas jebkurā ķermeņa daļā. Hialuronskābes gela injekcijas iedarbība nav ilgstoša, tādēļ var būt vajadzīga efektīva uzturēšanas programma.

5. Taukšūnu pārstādīšana

Procedūras laikā tauku šūnas tiek izņemtas no donora vietas, piemēram, vēderā, sēžā vai augšstilbā, attīrītas un injecētas uzlabojamā vietā..Nepieciešamos taukaudus var iegūst liposkulptūras (liposakcijas jeb tauku atsūkšanas) procedūras laikā no vienas ķermeņa zonas un pēc tam reinjicēt citā, tā piemēram, dabiski palielinot krūtis.

Procedūra ilgst līdz vienai stundai. Turpmāk var rasties nepieciešamība atkārtot procedūru. Tā kā taukaudi tiek ņemti no pacienta paša ķermeņa, iepriekšēja pārbaude nav vajadzīga un organisms tos nemēdz atgrūst. Rezultātu noturība dažādiem pacientiem var būtiski atšķirties. Pietūkums un zilumi pēc operācijas izzūd apmēram 2 nedēļu laikā. Tomēr ne visas ķermeņa zonas ir piemērotas tauku injicēšanai.

J.Ģīlis brīdina - no vīra «alus vēdera» atsūktie tauki nederēs sievas krūšu palielināšanai. Katrs var izmantot tikai savas taukšūnas. Turklāt, kas ir interesanti, - pat viskārnākajam cilvēkam varot atrast lieku 1 litru taukšūnu, ko nepieciešamības gadījumā var «pārvietot» uz citu ķermeņa zonu.

Jaunums, kas no pasaules jau iekarojis Latviju

Tās ir dibena korekcijas procedūras un operācijas. Ja pirms pāris gadiem lielākus, formīgākus dibenus vēlējās vien sievietes citās pasaules valstīs, piemēram, Brazīlijā, tad tagad pēc šīm procedūrām jau ir visai liels pieprasījums arī tepat, Latvijā. Kā atzīmē J.Ģīlis, ikviena sieviete vēlas sev skaistu dibenu, lai tas būtu atbilstošs vidukļa, gurnu līnijām. «Ja viss ir četrkantains, īpaši glīti tas nav, tāpēc arvien biežāk nākas palīdzēt šādos gadījumos,» atklāti stāsta dakteris.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu