«Dziedošās ģimenes» pamet Liepiņu un Reiņu ģimene (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 20.oktobrī, muzikālā šova «Dziedošās ģimenes» sacensība sākās pa īstam. Desmit ģimenes no visiem Latvijas novadiem visa vakara garumā priecēja ar līdzi dziedamām dziesmām, no kurām vairums bija Raimonda Paula komponētas. Vakar pirmo reizi šajā sezonā kādam nācās atstāt šovu, šī reize bija liktenīga divām svētku dalībniecēm - Liepiņu un Reiņu ģimenēm. 

Vakar «Dziedošo ģimeņu» koncerta tematika bija līdzi dziedamās dziesmas. Šoreiz līdzās pastāvīgajai žūrijas loceklei Katrīnei Pasternakai bija Arvīds Platpers, kā arī Atis Auzāns. Koncerta izskaņā A.Auzāns devās uz skatuves pie brāļa, svētku vadītāja Jāņa Auzāna, un kopā abi veltīja skatītājiem latgaliešu tautasdziesmu «Gaismeņa ausa».

Pirmie, kas atklāja koncertu, bija Baumaņu ģimene no Aizkraukles pagasta. Baumaņu ģimene izpildīja jautro un pamācošo Raimonda Paula dziesmu «Nepalaid garām», un par to ieguva 29 punktus. Ar otro kārtas numuru uz skatuves devās šarmantās Liepiņu ģimenes meitenes no Alojas. Vidzemnieces bija izvēlējušās R.Paula dziesmu «Balta pūka», kuras vārdu autors ir Imants Ziedonis. Žūrijas locekļi uzteica viņu priekšnesumu un to novērtēja ar 30 punktiem. Neskatoties uz sniegumu, summējot skatītāju un žūrijas vērtējumu, Liepiņu ģimenei šovs vakar bija jāatstāj.

Trešo dziesmu «Upe nesa ozoliņu» koncertā izpildīja latgalieši – Uškānu ģimenes ansamblis no Daugavpils. Šīs dziesmas melodija ir nākusi no Igaunijas austrumiem, kur dzīvo maza tauta seti. Šīs tautas dziesmu gadu gaitā ir atraduši un iedziedājuši Valdis Muktupāvels, folkloras kopas «Savieši», «Skandinieki», «Julgī Stalte». Tai ir parādījies arī latviešu tautasdziesmas teksts un Uškānu ģimenes ansambļa koncertos to līdzi dziedājuši daudzi apmeklētāji, ieskaitot, Latvijas valsts prezidentu Andri Bērziņu. Žūrija šo instrumentālo dziesmas izpildījumu novērtēja ar 31 punktu.

Nākamās, kas kāpa uz skatuves bija Reiņu ģimenes dziedātājas no Rēzeknes. Viņas šajā vakarā aicināja pievienoties bezrūpībai un jautrībai kopā ar veco labo R.Paula dziesmu «Laternu stundā», kas tika novērtēts ar 29 punktiem. Pēc žūrijas un skatītāju kopvērtējuma arī Reiņu ģimenei šovu vakar nācās pamest. Piektie skatītājus priecēja Riču ģimenes vīrieši ar R.Paula un Guntara Rača dziesmu «Kūko, kūko dzeguzīte», kas stāsta par rudeni, mājām un dvēseli.

Tad uz skatuves devās smaidošo māsu četrinieks – Laicānu ģimenes meitenes no Ziemeļlatgales, kuras izpildīja dziesmu «Dzeltenie aizkari», kurai pašas vienmēr dzied līdzi ballēs un koncertos. Žūrija atzina, ka meitenes ir perfekti nostrādājušas priekšnesumu un to novērtēja ar 30 punktiem. Pēc tam uz skatuves devās apvienotā Eriņu-Vorkaļu ģimene no Rēzeknes, Dricāniem. Viņi bija sagatavojuši latgaļu dziesmu «Oi, dīveņi, soldons, ols», kuru žūrija novērtēja ar 31 punktu. Tad sekoja skanīgās Milleru-Balandīnu ģimenes dziesmas «Tikai tev un man» priekšnesums, par kuru žūrija piešķīra 31 punktu.

Pirmspēdējie, kas devās uz «Dziedošo ģimeņu» skatuves, bija ģimene no Talsu novada Laucienes – nešķiramā Ņikonovu ģimene. Viņi izpildīja Maestro R.Paula lustīgo «Dziesmu par pēdējo lapu» un ieguva 30 punktus. «Dziedošo ģimeņu» koncertu noslēdza iepriekšējās nedēļas veiksminieki – Aizgaļu ģimene no Cēsīm. Šī ģimene izpildīja 60-to gadu beigu latviešu kulta dziesmu «Zilie lini» un no žūrijas nopelnīja 30 punktus.

Nākamajā reizē «Dziedošās ģimenes» priecēs ar tādu Latvijā iemīļotu komponistu dziesmām kā R.Paula, Ulda Marhileviča un citu. Nedēļas garumā astoņām svētku dalībniecēm būs cītīgi jāgatavojas, lai pārsteigtu visus Latvijas skatītājus ar krāsainiem un skanīgiem priekšnesumiem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu