Barselonā nozagts telefons; zaglis norunā 3593 latus, zvanot uz Latviju (43)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JcOlivera.com, CC BY-NC-ND 2.0

Kādam kanādietim Eiropas celojuma laikā Barselonā ticis nozagts mobilais telefons. Atgriežoties mājās, viņš saņēmis 7800 Kanādas dolāru (3851 latu) lielu telefona rēķinu. Iespējamais zaglis 24 stundu laikā bija veicis vairāk nekā 200 zvanu uz Latviju, ziņo portāls «Globalnews.ca».

Kanādietim Stīvam Benanam kādā jūlija naktī atrodoties Barselonā tika nozagts viņa mobilais telefons, vadītāja apliecība un kredītkarte. Pēc atgriešanās viesnīcā Benanam ātri izdevās bloķēt savu kredītkarti, taču viņam nekā neizdevās sazvanīt savu mobilo sakaru operatoru «TELUS».

Tas viņam izdevās tikai pēc trijām dienām. Operators, pamanot neparastu zvanu aktivitāti, telefona karti jau bija deaktivējis. Taču 24 stundu laikā līdz kartes bloķēšanai zaglis, uzlaužot telefona paroli, jau bija paspējis veikt vairāk nekā 200 zvanus uz Latviju, sagādājot kanādietim milzīgu rēķinu.

Turpmākos trīs mēnešus Benans pavadīja cīnoties ar savu mobilo sakaru operatoru, jo tas apšaubīja, ka telefons ticis nozagts un pieprasīja telefona rēķinu apmaksāt. Lai izdarītu spiedienu, «TELUS» viņam vairākkārt atslēdza sakarus, katru reizi pieprasot 35 Kanādas dolārus sakaru atjaunošanai.

Vēlāk operators viņam gan piedāvājis 75% parāda atlaist, taču tā joprojām būtu ievērojama naudas summa. Nespējot atrast citu risinājumu Benans tad uzrunājis medijus.

Reportieris plkst.11 intervējis Benanu, bet plkst.15 viņš jau saņēmis «TELUS» piedāvājumu parādu dzēst 100% apmērā, papildus saņemot arī jaunu telefonu un 250 dolāru lielu kredītu telefona sarunām.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu