Apstiprinās informācija par Bostonas spridzinātāja saistību ar kādu baisu pagātnes notikumu (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nākuši gaismā jauni fakti saistībā ar Bostonas maratona laikā notikušā terora aktā apsūdzēto nu jau mirušo Tamerlanu Carnajevu. Atklājies, ka Carnajevs 2011.gadā patiešām piedalījies nežēlīgā trīskāršā slepkavībā, vēsta ārvalstu mediji.

Informācija par Tamerlana Carnajeva saistība ar šo slepkavību izskanējusi jau iepriekš, taču tagad to oficiāli apstiprinājuši prasības uzturētāji.

Šo informāciju izmeklētājiem atklājis Ibragims Tadaševs, kurš nopratināšanas laikā tika nošauts, jo bija uzvedies agresīvi un uzbrucis FIB aģentiem. Todaševs uzbrucis FIB aģentam ar nazi brīdī, kad grasījies parakstīt atzīšanos par līdzdalību trīskāršā slepkavībā.

Oficiāli apstiprināts, ka 2011.gada 11.septembrī Tamerlans Carnajevs Masačūsetsas štata Voltemā piedalījies asiņainā slaktiņā. Policija vēlāk kādā dzīvoklī atrada trīs vīriešus ar pārgrieztām rīklēm. Griezumi esot veikti ar tādu spēku, ka upuru galvas gandrīz bija atdalītas no ķermeņiem. Vīriešu ķermeņi bija apbērti ar marihuānu un dolāru banknotēm. Viens no nogalinātajiem bija Tamerlana Carnajeva draugs - bokseris.

Dokuments par minēto faktu šonedēļ iesniegts tiesā.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas šā gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu