Šovu «Dziedošās ģimenes» pamet divas ģimenes, žūrijai pievienojas Reiniks (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 27.oktobrī, «Dziedošās ģimenes» koncertā LNT skatītāji varēja baudīt Latvijā iemīļotu komponistu kā Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa un daudzu citu skaistākās un skanīgākās melodijas. Arī šonedēļ «Dziedošās ģimenes» nācās atstāt divām svētku dalībniecēm. Pēc žūrijas un LNT skatītāju balsojuma šovu pameta Uškānu un Laicānu ģimene.

«Dziedošo ģimeņu» koncertu ar latviešu komponista Mārtiņa Brauna dziesmu «Dvēselīte» atklāja Uškānu ģimenes ansamblis no Daugavpils. Žūrija neskopojās ar slavas vārdiem par priekšnesumu, kas vēlāk atspoguļojās arī vērtējumā – 30 punkti. Taču skatītāji balsojumā lēma, ka Uškānu ģimenei šovs ir jāatstāj. Liktenīgi, pēc Uškānu ģimenes uz skatuves devās Laicānu ģimenes meitenes un skatītāji balsojumā lēma, ka arī viņām šovs jāpamet. Māsas šajā vakarā skatītājus uzrunāja ar Zigmara Liepiņa dziesmu «Vēja suns», kuras izpildījumu žūrija uzteica un par to piešķīra 26 punktus.

Pēc žūrijas balsojuma triumfē Baumaņi

Ar kārtas numuru trīs uz «Dziedošo ģimeņu» skatuves uzstājās Baumaņu ģimene no Aizkraukles, kura kā ikreiz pārsteidza, un šoreiz tas bija līdzi paņemtais bagātīgais instrumentu klāsts. Baumaņu ģimene izpildīja Ainara Mielava dziesmu «Elpo», kuru visi žūrijas locekļi novērtēja ar visaugstāko vērtējumu 11, kopā piešķirot 33 punktus.

Pēc tam ugunīgā Riču ģimene no Rīgas valdzināja skatītājus ar melanholisko Raimonda Paula dziesmu «Rudens mīla», par kuras izpildījumu žūrija piešķīra 30 punktus. Nākamā uzstājās Aizgaļu ģimene no Cēsīm, kura radīja skaistu un priecīgu noskaņu ar Emīla Dārziņa sarakstīto melodiju «Melanholiskais valsis», un par to no žūrijas ieguva 29 punktus. Sestie uz skatuves devās Eriņu-Vorkaļu ģimene no Latgales puses, kuri vakar no visas sirds dziedāja Imanta Kalniņa dziesmu «Bez mīlestības nedzīvojiet», par kuru saņēma 32 punktus. Dalībniece ar septīto kārtas numuru bija Ņikonovu ģimene. Ģimene uzrunāja skatītājus ar Z.Liepiņu dziesmu «Ķiršu lietus», par kuru ieguva 30 punktus. Koncerta noslēgumā skatītājus un žūriju pārsteidza Milleru-Balandīnu ģimene, izpildot Jāņa Lūsēna dziesmu «What for?», par ko no žūrijas izpelnījās 32 punktus.

Jauns žūrijas pārstāvis

«Dziedošo ģimeņu» pastāvīgajai žūrijas loceklei Katrīnei Pasternakai pievienojās vairāku starptautisku koru konkursu laureāts un vairāku labākā diriģenta specbalvu ieguvējs, divu koru mākslinieciskais vadītājs, mūzikas maģistrs Edgars Vītols. Abiem jau pieminētajiem žūrijas pārstāvjiem pievienojās dziedātājs, komponists un «Dziedošo ģimeņu» pirmo divu sezonu vadītājs Lauris Reiniks.

Turpmāk kopā ar K.Pasternaku ik svētdienu žūrijas pamatsastāvā būs arī L.Reiniks, kurš visiem svētku dalībniekiem novēlēja: «Ļoti patīkami redzēt uz vienas skatuves jau man zināmas ģimenes un iepazīt jaunas. Mani priecē tas, ka katra ģimene ir ar savu raksturu, kas nozīmē, ka spēj parādīt savu atšķirību. Šo veiksmes taciņu – pasniegt sevi dažādās mērcēs, novēlu saglabāt visa šova laikā. Novēlu visām sešām šovā palikušajām ģimenēm veiksmi, spēku un enerģiju līdz pat finālam!»

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu