TB/LNNK no partijas izslēdz Bordānu; viņš zaudēs arī ministra amatu (313)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā apvienībā (NA) ietilpstošā partija «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK piektdien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Jāni Bordānu, portālu «Apollo» informēja partijā.

TB/LNNK valde uzskata, ka Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

Partijā ar Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. NA pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā «Demokrātiskie patrioti», kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija. Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par Bordāna izslēgšanu.

Laikā, kad Nacionālā apvienība pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda.

Vienlaikus NA vērsusies pie premjera Valda Dombrovska (V) un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru.

Tāpat NA paziņo, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura šobrīd pilda biedrības «Demokrātiskie patrioti» valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi.

NA uzskata, ka jaunu partiju veidošana īsi pirms vēlēšanām sadrumstalo nacionāli domājošo pilsoņu spēkus, un var stiprināt «Saskaņas centra» pozīcijas.

NA pagaidām vēl nav gatava nosaukt kandidātu tieslietu ministra amatam, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars sacīja, ka par šo jautājumu vēl nav lemts. Par to, ka šāda situācija ar tieslietu ministru varētu izveidoties, Ministru prezidents jau esot brīdināts pirms vairākām nedēļām, pastāstīja Dzintars.

Neoficiālā informācija liecina, ka nākamais tieslietu ministra amata kandidāts varētu būt pašreizējā VL-TB/LNNK Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka.

Dzintars gan piektdienas pēcpusdienā apstiprināja, ka Broka ir viena no uzrunātajām personām, kas varētu nākotnē ieņemt tieslietu ministres amatu.

Taujāts, vai šāds lēmums varētu būt saistīts ar Bordāna vēršanos pret maksātnespējas administratoriem, Dzintars atbildēja: «Protams, ka nē». Viņš skaidroja, ka tas ir saistīts ar ministra darbību biedrībā «Demokrātiskie patrioti». Turklāt Bordāns nav varējis dot solījumu, ka nekandidēs nākamajās vēlēšanās no kāda cita politiskā spēka.

Šo situāciju pirmdien varētu pārrunāt arī koalīcijas padomes sēdē, piebilda Dzintars.

Komentāri (313)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu