Bordāns: Dots signāls, ka, tiklīdz kāds pievēršas partijas sponsoriem neērtiem jautājumiem, viņš «lido» (121)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Acīmredzot partijas - nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - politiskās attīstības ziņā man un partijai nav saskanējuši viedokļi, aģentūrai LETA paskaidroja no partijas izslēgtais tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Jautāts, vai pirms piektdienas lēmuma kāds no nacionālās apvienības ar viņu ir runājis par iespējamo izslēgšanu no partijas, Bordāns minēja, ka ir bijušas sarunas par to, kā tālāk attīstīties nacionālajai apvienībai, bet «šāds jautājums konkrēti nekad nav bijis uzstādīts».

«Es nekad neesmu piedalījies kādās sarunās par partijas organizēšanu, līdz ar to man tiek pārmests pilnīgi nepamatoti,» norādīja ministrs, uzsverot, ka apgalvojumi par konkurējošas partijas veidošanu ir pilnīgi nepamatoti un viņš tos kategoriski noraida. «Mana nostāja visās sarunās ir bijusi nacionālās apvienības nostiprināšanās,» sacīja Bordāns.

Ministrs uzskata, ka partijai būtu jāstrādā tā, lai maksimāli daudz patriotisku cilvēku būtu partijā, nevis tā sašaurinātos. Bordāns pieļāva, ka, ja sarunas noritētu vēlāk, tās notiktu, iepriekš sarunājot, tad varētu nākotnē par kādu no jautājumiem vienoties.

Bordāns paskaidroja, ka piektdien, viņam ierodoties uz valdes sēdi, ministru sagaidīja liels skaits cilvēku no nacionālās apvienības un sāka izskatīt jautājumu, ka «viņš ir kaut ko pārkāpis». Lēmums jau būtībā tika pieņemts, viņam dzirdot pārmetumus par konkurējošās partijas izveidi. Bordāns arī norādīja, ka Raivis Dzintars viņam 1.novembra rītā atsūtījis īsziņu, kurā izteicis nožēlu par to, ka nav izdevusies sadarbība, un novēlējis veiksmi.

«Es biju naivi domājis, ka uz šīs partijas bāzes varētu veidoties kāda nopietna nākotnes partija, kas konsolidētu nacionālos spēkus, bet tagad partija ir «noformējusies», tāpat arī realizējot savas ekonomiskās intereses,» sacīja tieslietu ministrs. Tāpat Bordāns tā arī neesot saņēmis atbildi, vai partija vispār vēlas paplašināties, kļūstot par vadošo spēku.

«Acīmredzot partijas politiskās attīstības ziņā mums nav sakrituši viedokļi. Vai tas ir pamats izslēgt - es uzskatu, ka tā nedrīkst būt,» izteicās Bordāns, minot, ka viņš partijai, visticamāk, kļuvis neērts.

Jautāts, vai Bordāns tomēr iesniegs demisijas rakstu, viņš atbildēja noliedzoši, uzsverot, ka darīt to nozīmētu «iet vieglo ceļu». «Sabiedrībai tiek dots signāls, ka, tiklīdz kāds pievēršas partijas sponsoriem neērtiem jautājumiem, tad viņš «lido»», skaidroja Bordāns.

Kā ziņots, nacionālās apvienības valde un frakcija šodien varētu izvērtēt kandidātus tieslietu ministra amatam. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aicinās frakciju un valdi šim amatam virzīt VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāju Baibu Broku.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK piektdien vērsās pie premjera, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt Bordānu. Nacionālās apvienības partija «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt Bordānu no partijas.

LETA jau ziņoja, ka nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam varētu virzīt Broku. Pati Broka gan aģentūrai LETA šo informāciju noliedza, norādot, ka «nekāda runa par amatiem nav notikusi».

Diskusijas un premjera gala lēmums saistībā ar nacionālās apvienības VL-TB/LNNK lēmumu no tieslietu ministra amata atsaukt Bordānu varētu būt gaidāms nākamnedēļ.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu