Filipīnās izplatās izmisums: astoņi bojāgājušie, «šturmējot» rīsa noliktavu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Filipīnās, vienā no taifūna «Haiyan» skārtajām provincēm, cilvēku pūlis sagrāvis kādas valdības rīsu noliktavas sienu, kas sabrūkot nogalinājusi astoņus cilvēkus, ziņo «News.sky.com».

Incidents, kas norisinājies netālu no taifūnā smagi cietušās pilsētas Taklobanas, spilgti liecina par tur dzīvojošo cilvēku izmisumu un smagajiem apstākļiem, kurus radījusi postošā dabas katastrofa.

«Neraugoties uz to, ka noliktavu apsargāja policisti un karavīri, viņi pūļa priekšā bija bezspēcīgi,» stāstīja Nacionālās pārtikas pārvaldes pārstāvis Rekss Estoperess. Pēc šī negadījuma tūkstošiem cilvēku jau lūguši vietu lidmašīnā uz kādu no reisiem, kas pamet Taklobanas pilsētu.

«Mēs šeit esam jau trīs dienas, bet mums joprojām netiek dota iespēja tikt no šejienes projām,» teikusi kāda izmisusi sieviete lidostā. Viņas ģimene bija iesprostota mājas otrajā stāvā, kad ūdens līmenis strauji sācis celties. Sekojot elektrības vadam, viņiem izdevies nokļūt ēkas nākamajā stāvā. «Mums izdevās no turienes tikt ārā, taču tagad mēs, iespējams, mirsim bada nāvē,» stāstījusi sieviete.

Apvienoto nāciju organizācija (ANO) uzskata, ka Taklobanā bojāgājušo skaits varētu sasniegt 10 000. Šī valsts daļa dabas katastrofā cieta īpaši smagi. Taifūna laikā lēzeno piekrastes teritoriju vairāku simtu metru dziļumā šķērsoja vairāk nekā piecus metrus augsti viļņi, nopostot savā ceļā gandrīz visu.

Tomēr Filipīnu prezidents Benigno Akino otrdien intervijā telekanālam «CNN» pauda, ka šis ANO nosauktais skaitlis esot «pārāk liels» un bojā gājuši varētu būt drīzāk aptuveni 2 500 cilvēki.

ANO novērtējis, ka taifūns «Haiyan» kopumā varētu būt skāris 11,3 miljonus Filipīnu iedzīvotājus, no kuriem 673 000 palikuši bez mājām.

Pārgurušajiem glābšanas dienestiem katastrofāli trūkst pārtikas, ūdens, medikamentu un citu resursu, lai varētu palīdzēt izdzīvojušajiem. Taifūna vissmagāk skartajās teritorijās arvien vairāk sāk izplatīties izmisums.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu