Skip to footer
Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Svētku galds: Sāļais kliņģeris (20)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

Mīklai:

1 kg miltu
1 ola + 1 ola pārsmērēšanai
25 g rauga
2 ēdamkarotes cukura
100 g sviesta
1 tējkarote sāls
600 ml piena

Pildījumam:

700g siera
200g olīvju
300g marinētu sēņu
400g vistas ruletes

tomāts
paprika

Pagatavošana:

Siltā pienā iejauc cukuru, sviestu, sāli, raugu, 1 olu, samaisa, pieliek miltus. Samīca mīklu, liek uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Pildījumam sieru sarīvē, pārējās sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos.

Uzrūgušo mīklu izrullē plānā garenā plāksnē. Mīklai pārkaisa sieru, gaļu, olīvas un sēnes. Nedaudz siera atstāj pārkaisīšanai.

Mīklu sarullē, liek uz plāts, izveido kliņģera formu, atstāj uzrūgt. Uzrūgušu kliņģeri pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sieru. Cep 180 grādos 40 minūtes. Atdzisušu rotā ar tomātu un paprikas šķēlītēm.

Komentāri (20)
Nepalaid garām
Uz augšu