Premjers vēl neatbrīvo Bordānu; NA paziņo, ka nav spēkā koalīcijas līgums (307)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») pagaidām vēl neatbrīvos no amata tieslietu ministru Jāni Bordānu un veidos koalīcijas darba grupu, kas izvērtēs Bordāna iesāktās reformas, tostarp maksātnespējas jomā, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja premjers.

«Ir jāizveido koalīcijas darba grupa, kurā ministram [Jānim Bordānam] būs iespēja prezentēt savu reformu piedāvājumu un kurā mēs maksimāli ātrā laikā varētu lemt par reformu virzību,» sacīja premjers.

Premjers sprieda, ka Bordānam varētu dot mēnesi, pusotru laiku, lai reformas virzītu valdībā. Pēc tam Dombrovskis varētu lemt par tieslietu ministra nomaiņu.

Savukārt Nacionālā apvienība (NA) uzskata, ka līdz ar to vairs nav spēkā koalīcijas partiju līgums un premjeram jāuzņemas pilna atbildība par tieslietu ministra Bordāna darbu.

«Mēs konstatējām, ka premjers nav gatavs nodrošināt Nacionālās apvienības pārstāvniecību Tieslietu ministrijā. Premjers ir gatavs par to diskutēt pēc laika, bet solījums, ka varbūt pēc nedēļas, mēneša vai diviem mēs atgriezīsimies pie koalīcijas līguma, nav atbilde, kas varētu apmierināt Nacionālo apvienību. (..) Esošajā situācijā koalīcijas līgums nedarbojas. Vai mēs nākotnē nonāksim pie jaunas situācijas, ka atkal darbosies koalīcijas līgums, ir nākotnes jautājums,» teica NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Premjers atkārtoti uzsvēra, ka jāpārliecinās par maksātnespējas administratoru reformas virzību arī pēc iespējamās Bordāna demisijas pieprasīšanas.

«Te varētu vilkt arī samērā lielas analoģijas ar kārtību, kādā Nacionālā apvienība virzīja kultūras ministri. Bija skaidri pieteikts, ka ir jautājumi, par kuru virzību Nacionālā apvienība vēlējās pārliecināties. Tādēļ es negribētu teikt, ka piedāvājums [par Bordāna neatbrīvošanu no amata] ir ārkārtējs. Tas ir loģisks piedāvājums, ko pati Nacionālā apvienība nesen tika īstenojusi,» uzskata Dombrovskis.

Savukārt Dzintars norādīja, ka premjers NA nostādījis neapskaužamā situācijā, liekot akceptēt reformas, ar kurām Bordāns iepriekš apvienību pat neesot iepazīstinājis.

Premjers ceturtdien rīkoja politiskās konsultācijas gan ar Bordānu, gan NA par Bordāna palikšanu amatā. Konsultācijās piedalījās arī NA virzītā tieslietu ministra amata kandidāte Baiba Broka, tomēr viņai konsultāciju laikā premjers neesot aicinājis paust savu redzējumu par tieslietu nozares attīstību.

Jau ziņots, ka par dalību jaunas partijas veidošanā NA 1.novembrī izslēgusi Bordānu. NA vienlaikus arī vērsusies pie premjera un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru.

Komentāri (307)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu