Dombrovskis: Repšes un Sudrabas projekti izskatās kā SC satelītprojekti (628)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka Einara Repšes un Ingunas Sudrabas projekti vairāk tiek veidoti kā «Saskaņas centra» (SC) satelītprojekti.

Intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» Dombrovskis sacīja, ka ir būtiski saprast, ar kādu mērķi Repšes partija un Sudrabas iespējamā partija pašreiz tiek veidotas, ar kādiem uzstādījumiem šie spēki nāks politikā un kurp gribēs valsti virzīt.

«Tas ir mans subjektīvais viedoklis, ko esmu jau paudis, ka, manuprāt, konkrēti šie Repšes un Sudrabas projekti, vairāk tiek veidoti kā SC satelītprojekti ar mērķi līdzīgi kā Rīgā, kur SC nonāca pie varas, veidojot tandēmu ar Šlesera partiju, kas pārtapa Amerika partijā, un, saprotot, ka saviem spēkiem SC nevar nākt pie varas, bija nepieciešamas šīs satelītpartijas. Acīmredzot, šī Rīgas domes pieredze viņiem pašiem šķiet pietiekami veiksmīga un to tiek mēģināts reproducēt valsts mērogā. Es domāju, ka vēlētājiem tas ir ļoti precīzi jāvērtē un jāprasa pilnīga skaidrība no šiem politiskajiem spēkiem, ar kurām partijām viņi saskata iespēju strādāt koalīcijā, ar kurām - nesaskata, kādus valsts stratēģiskās attīstības virzienus viņi redz,» teica Dombrovskis.

Viņš piebilda, ka ar to pašu Zatlera Reformu partiju bijis nepatīkams pārsteigums, kad uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām izrādījies, ka tomēr tas prioritāšu saraksts, ko viņi bija iedevuši pirms vēlēšanām, kā redz sadarbību ar citiem partneriem, izrādījies pavisam savādāks.

Ekspremjers Repše jaunu partiju «Latvijas Attīstībai» plāno dibināt 15.decembrī, bet Sudraba apstiprinājusi tautas kustības veidošanu, taču viņa nesniedz skaidras atbildes uz jautājumiem, kā tas konkrēti izpaudīsies.

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis paziņojis par demisiju, uzņemoties politisku atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kad, sagrūstot lielveikala jumtam, bojāgāja 54 cilvēki.

Komentāri (628)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu