«Jaguar Land Rover» Brazīlijā būvēs rūpnīcu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu kompānija «Jaguar Land Rover» paziņojusi, ka plāno Brazīlijā uzbūvēt automašīnu rūpnīcu, kas spēs saražot 24 000 automašīnu gadā.

Uzņēmums pārrunas ar Brazīlijas valdību par šo projektu veicis jau vairākus mēnešus.

«Jaguar Land Rover» norādīja, ka investēs 240 miljonus dolāru (123,8 miljonus latu), lai izveidotu rūpnīcu, kas darbību sāks 2016.gadā.

Kompānijas automašīnu tirdzniecības apjoms Brazīlijā šā gada pirmajos desmit mēnešos palielinājies par vairāk nekā 40% - līdz 9549 vienībām. Vispieprasītākie modeļi valstī ir «Range Rover Evoque», «Freelander» un «Discovery».

Automašīnu ražošana iekšzemē nodrošinās «Jaguar Land Rover» iespēju izvairīties no Brazīlijas augstajiem importa tarifiem.

Kā ziņots, «Jaguar Land Rover» pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai «Tata Motors Ltd.», kas Lielbritānijas autoražotājus «Jaguar» un «Land Rover» par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna «Ford Motor Co.».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu