Samoilovs/Šmēdiņš tikuši pie vīzām un dosies uz PK pēdējo posmu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš tomēr dosies uz sezonas noslēguma sacensībām DĀR, lai cīnītos par pirmās vietas saglabāšanu pasaules rangā.

No 11. līdz 15. decembrim Durbanā notiks «Open» sērijas turnīrs, kas būs gada noslēguma turnīrs pludmales volejbolā. Tajā tiks sadalīti pēdējie pasaules ranga punkti, kur līderu godā pašlaik ir tieši Samoilovs/Šmēdiņš.

«Pa šo sezonu nogurums bija sakrājies, tāpēc kādu laiku atpūtāmies. Abi ar Jāni pēc Ķīnas posma pat saslimām, jo sezona bija gara un nogurdinoša,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Samoilovs. «Par došanos uz Durbanu izlēmām vien nedaudz vairāk nekā pirms nedēļas un tik ilgi arī trenējamies. Paldies Latvijas vēstniecībai, kas ļāva mums nedēļas laikā tikt pie vīzas, jo citkārt tas aizņemtu trīs nedēļas.»

Šosezon labākais Latvijas pāris ne tikai uzvarējis divos «Grand Slam» posmos, bet vēl divos cīnījies finālā, kā arī izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

Pasaules rangā pašlaik Samoilova un Šmēdiņa pārsvars pār brazīliešiem Pedru/Brunu ir 250 punkti. Par uzvaru vienā no «Open» sacensībām var iegūt 500 punktus, kamēr 250 punktus iegūst devītās vietas īpašnieki.

Zīmīgi, ka šajā nedēļā Ministru kabinets lēma Samoilovam un Šmēdiņam katram piešķirt 12 750 latu lielu naudas balvu par sezonas kopvērtējumā izcīnīto pirmo vietu, kaut šī pozīcija vēl nav garantēta.

«Jūtamies labi. Draugi un treneri teica, lai tik braucam. Galvenais mērķis ir noturēt ranga pirmo vietu,» pastāstīja Samoilovs. «Ja nebrauktu uz DĀR, būtu liela varbūtība, ka brazīlieši mūs apsteigtu, bet pēc Durbanas posma sāksim gatavoties jaunajai sezonai.»

Kā zināms, nākamajā sezonā no Latvijas pludmales volejbolistiem vienā pārī turpinās spēlēt vien Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet pārējie trīs dueti izveidojušies no jauna - olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš piesaistījis vienu no Latvijas labākajiem klasiskā volejbola meistariem Hermani Egleskalnu, Ruslans Sorokins cīnīsies ar vienu no talantīgākajiem Latvijas jaunās volejbola paaudzes sportistiem Edvartu Buividu, bet Toms Šmēdiņš apvienojies ar Jāni Pēdu.

Uz Durbanas posmu brauks arī Pļaviņš, kurš šoreiz atkal startēs ar Aleksandru Soloveju.

«No pārējiem Latvijas pāriem visspēcīgākais šobrīd šķiet Pēda un Toms Šmēdiņš. Buividu vispār neesmu redzējis spēlējam, arī Egleskalnu redzēju tikai pirms deviņiem gadiem, kad viņš bija pavisam jauns,» izteicās Samoilovs. «Tomēr viens spēlētājs neuzvar spēles. Daudz kas būs atkarīgs no tā, cik ātri jaunie pielāgosies.»

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu