Jau rīt mūzikas namā «Daile» skanēs Ziemassvētku koncertprogramma «Šai svētā naktī» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Muzikālajam teātrim «Ars Nova» Ziemassvētku laiks aizritēs jaunajās telpās - Mūzikas namā «Daile», kas vēturiski atpazīstams kā Kino Daile, Kr. Barona ielā 31. Smaržojot rotātajām eglītēm un sv ecīšu aromātam, klusā un maigā noskaņā tapusi jauna koncertprogramma ar latviešu komponistu zināmām un mazāk dzirdētām dziesmām «Šai svētā naktī». 

Ziemassvētki ir laiks, ko gaidām visu gadu, šis brīdis ir piepildīts ar gaišumu, mīlestību un ticību rītdienai, un šo īpašo sajūtu vienmēr palīdz izjust mūzika, kuru baudām ziemassvētku laikā. Jau izsenis cilvēki tika iemīļojuši mājas muzicēšanu - kāds spēlēja kādu instrumentu, kāds dziedāja, kāds vienkārši to visu baudīja.

Šī jaukā tradīcija rosināja komponistu Jāni Lūsēnu veidot programmu, rakstīt aranžējumus tautā iemīļotām komponista kolēģu - Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un paša Jāņa Lūsēna dziesmām, lai kopā ar solistiem Kristīni Zadovsku, Uģi Rozi, Zigfrīdu Muktupāvelu un instrumentālu sastāvu /vijole, čells, akordeons, zvaniņi, klavieres, basģitāra/ paši ļautos muzicēšanas priekam un priecētu koncerta apmeklētājus.

Par programmas vizuālo ietērpu gādājusi māksliniece Ieva Veita. Koncerti noritēs 13., 15. un 22. decembrī, piedāvājot apmeklētājiem gan dienas, gan vakara laikus. Informācija un biļešu iegāde «Biļešu paradīze» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu