Francijā un Spānijā uzvirmo jauns zirga gaļas skandāls (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas un Spānijas policija pirmdien veikusi plašus reidus Francijas farmācijas kompānijas «Sanofi» birojos un citās vietās Francijā un Spānijā, izmeklējot apsūdzības, ka medikamentu izmēģinājumos izmantoto zirgu gaļa nonākusi pārtikas preču apritē.

Reida laikā Francijā Narbonnā arestēts 21 cilvēks.

Kopumā reidā piedalījušies vairāk nekā simt policisti, un tā gaitā pārmeklēti «Sanofi» biroji, kā arī lopkautuves un citas vietas.

Reidus policija īstenojusi pēc tam, kad saņemta informācija, ka lopkautuvēm pārdoti simtiem zirgu, kuru veterinārā dokumentācija tikusi viltota.

Starp šiem zirgiem ir arī tādi, kas piederējuši farmācijas kompānijai «Sanofi».

Policija norāda, ka starp arestētajiem cilvēkiem ir vismaz trīs veterinārārsti un vairāki gaļas tirgotāji, tajā skaitā viens Francijas dienvidrietumu pilsētā Narbonnā bāzēts tirgotājs, kas tiek uzskatīts par nelikumīgās tirdzniecības grupējuma līderi.

«Sanofi» pārstāvji norāda, ka uzņēmums sadarbojas ar policiju šīs lietas izmeklēšanā.

Uzņēmums informē, ka tas pēdējo trīs gadu laikā veterinārajām koledžām, zirgu centriem un privātpersonām pārdevis aptuveni 200 zirgus.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka «Sanofi» piederējušie zirgi izmantoti, lai iegūtu asinis vakcīnu ražošanai vai arī lai izmēģinātu jaunus medikamentus.

«Tas gan nenozīmē, ka šo zirgu gaļa rada riskus patērētājiem, tomēr tai nevajadzēja atrast ceļu uz pusdienu šķīvjiem,» norādīja kāds policijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Šis ir jauns skandāls, kas Eiropā uzvirmojis kopš šā gada pavasara, kad izplatījās skandāls, ka zirga gaļa masveidā tikusi uzdota par liellopu gaļu.

Francijas patērētāju lietu ministrs Benuā Amons jau paudis viedokli, ka šis gadījums potenciāli ir daudz satraucošāks par gaļas marķēšanas skandālu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu