Aktieris Nikolass Keidžs svin 50. dzimšanas dienu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktieris, producents un režisors Nikolass Keidžs šodien, 7. janvārī svin savu 50. dzimšanas dienu. Keidžs ir filmējies vairāk nekā 60 filmās un kļuvis par iemīļotu aktieri visā pasaulē.

Keidžs ir filmējies tādās filmās kā «Audzinot Arizonu», «Klints», «Ar ienaidnieka seju», «Nozust 60 sekundēs», «Nacionālie dārgumi», «Rēgu bruņinieks», «Sliktais leitnants: Izsaukums Ņūorleānā», «Jaunie Supervaroņi», «Rēgu Bruņinieks: Atriebes Gars». 32 gadu vecumā Keidžs kļuva par piekto jaunāko aktieri, kas saņēmis Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris par lomu filmā «Atstājot Lasvegasu». Keidžs tika nominēts 2003. gada Amerikas kinoakadēmijas balvai nominācijā «Labākais aktieris» par lomu filmā «Adaptācija» (Adaptation; 2002).

Keidžs ir nācis no amerikāņu kino aprindās ievērojamās Kopolu dzimtas, tēvocis ir režisors Frānsiss Fords Kopola, tomēr viņš nomainīja uzvārdu, lai aktiera karjeru veidotu pats, nevis tēvoča slavas ietekmē.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu