«Fiat» ceturkšņa peļņa sagādā vilšanos; uzņēmums maina nosaukumu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas autobūves kompānija «Fiat» trešdien prezentēja jaunākos finanšu rezultātus, kas sagādājuši vilšanos analītiķiem, un paziņoja, ka maina uzņēmuma nosaukumu uz «Fiat Chrysler Automobiles».

«Fiat» pērn ceturtajā ceturksnī strādājis ar 931 miljona eiro peļņu, kas ir krietni mazāk par analītiķu iepriekš prognozēto - 1,5 miljardiem eiro.

Uzņēmums arī samazināja peļņas prognozi šim gadam līdz aptuveni 3,6-4 miljardiem eiro, salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 5,2 miljardiem eiro.

Ņemot vērā vājos finanšu rezultātus, kompānija arī nolēmusi neizmaksāt dividendes, šim paziņojumam izraisot autoražotāja akciju cenu kritumu par 4,37%.

Vienlaikus «Fiat» trešdien paziņoja, ka pēc ASV autobūves uzņēmuma «Chrysler» pārņemšanas kompānijas nosaukumu maina uz «Fiat Chrysler Automobiles» un kotēs tās akcijas Ņujorkas un Milānas fondu biržās.

«Fiat» 1.janvārī panāca vienošanos, lai iegādātos tā īpašumā vēl neesošo 41% «Chrysler» akciju, tādējādi radot pasaulē septīto lielāko autoražotāju.

«Fiat» ASV kompānijas vairākuma akcijas piederējušas kopš 2009.gada.

Kā ziņots, «Fiat» pārņēma «Chrysler» vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu