Loskutovs: KNAB konflikta «seriāls» jārisina tiesas ceļā (59)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) konflikta «seriāls» jārisina tiesas ceļā. Ja KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata atbilst Darba likumam, tad Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) to nebūtu pamats atcelt, uzskata Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

Streļčenoks piektdien trešo reizi uzteicis darbu savai vietniecei Strīķei un atbrīvojis viņu no ieņemamā amata, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Loskutovam ir grūti vērtēt Streļčenoka rīcību, neredzot izdoto rīkojumu. Ja Strīķe būtu saglabājusi savu amatu, viņam būtu bijis interesanti paskatīties, vai viņa pildītu solīto un turpmāk respektētu priekšnieka rīkojumus, vai arī viņas apgalvojumi būtu bijuši «tikai vārdi».

To, kā šis lēmums ietekmēs KNAB darbu, rādīs dzīve, pauda apakškomisijas vadītājs. Viņš uzskata, ja Streļčenoks ir izdevis rīkojumu atbilstoši Darba likumam, tad premjerministrei nav pamata iejaukties Darba likuma reglamentētajos jautājumos, to atceļot. Ja Strīķe nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, viņa var vērsties tiesā.

Kā ziņots, pērn 20.decembrī Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi. Savukārt iepriekšējais Ministru prezidents Dombrovskis 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Tāpat viņš uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu biroja priekšnieka vietnieku novērtēšanai.

Komisijā, kas vērtēja Strīķes darbu un tā rezultātus, darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča. Dombrovskis arī uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, taču aģentūrai LETA birojs atbildi tā arī līdz šim nesniedza, vai tas ticis izdarīts.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu