«Lielā Talka» saņem starptautisku atzinību un aicina vienoties kopējam mērķim (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kustība «Lielā Talka» konkurencē ar citām valstīm, pierādot līdz šim paveikto un iecerēto apkārtējās vides sakopšanā, ieguvusi tiesības nākamajā gadā rīkot iedzīvotāju starptautiskās vides kustības «Let's Do It!» gada konferenci «Clean World», «Apollo» informēja «Lielās Talkas» rīkotāji.

Šogad starptautiskā konference «Clean World» norisinājās Kosovā. Cīņā par nākamās konferences organizēšanas tiesībām Latvijas galvenās konkurentes aizvadītās nedēļas nogalē bija Brazīlija un Albānija.

«Iedzīvotāju starptautiskās vides kustības «Let's Do It!» sabiedrību patiesi saviļņoja «Lielās Talkas» ideja līdz 2018.gadam - Latvijas 100.dzimšanas dienai - padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē, mūsu veiktās aktivitātes ik gada garumā ar kulmināciju pavasarī, valsts iedzīvotājiem tik lielā pulkā spējot strādāt plecu pie pleca, lai sasniegtu iecerēto,» atzīmēja «Lielās Talkas» vadītāja Vita Jaunzeme

«Protams, liela loma izšķirošajā balsojumā par Latviju kā konferences «Clean World» norises vietu bija Lielās Talkas milzīgajai organizatoriskajai pieredzei, progresīvajām idejām nākotnē veicamajam vides jomā. Ārvalstu kolēģu acīs lielu ievērību izpelnījās Latvijas iedzīvotāju neticamās spējas vienoties akcijās – tādos kopīgos darbos kā Lielā Talka, nesen notikusī grāmatu draugu ķēde Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanā, Dziesmu svētkos. Patiesi lepojamies ar mums uzticēto godu, kas vēlreiz apliecina - mazie ikdienas darbiņi dara lielas lietas!» gandarījumu neslēpj Jaunzeme.

«Let's Do It!» komandas no visas pasaules ik gadu pulcējas šajā «Clean World» konferencē, lai dalītos pieredzē par vides sakopšanu, savos veiksmes stāstos, rastu jaunu motivāciju, mācītos no vides jomas inovatoriem. Vienlaikus konferencē ik gadu rodas jauni, ambiciozi plāni, kuru iespaidā katra kustības «Let's Do It!» dalībvalsts kļūst arvien sakoptāka.

«Lielā Talka» ar aizvadītajos gados aizsākto Latvijas vides labiekārtošanā, apzaļumošanā un sakopšanā, pašu iedzīvotāju iniciatīvu un līdzdalību darbos, pilnvērtīgi iekļaujas iedzīvotāju starptautiskajā vides kustībā «Let's Do It!», kura piecos gados no pirmajām visas valsts talku aizsācējām – Igaunijas un Latvijas - ir strauji izaugusi par pasaules mēroga pasākumu ar vairāk nekā 110 dalībvalstīm un deviņiem miljoniem brīvprātīgo visā pasaulē.

«Lielā Talka» šogad norisināsies 26.aprīlī. Līdztekus apkārtējās vides sakopšanai un labiekārtošanai ar vadmotīvu «Tīra Latvija sākas Tavā galvā!» šogad «Lielā Talka» atgādina, ka tīra Baltijas jūra sākas katra vannasistabā.

«Lielā Talka» aicina ikvienu līdz 2018.gadam - Latvijas 100.dzimšanas dienai - padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu